rechtbank

Acht maanden cel voor handtastelijke Belgische rijinstructeur

De Belgische rijinstructeur die de rechterborst van zijn leerlinge vastgepakt zou hebben tijdens een rijles in 2013, is door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden. Als hij zich niet laat behandelen en begeleiden, kan die periode nog worden verlengd. Hij wordt daarnaast vijf jaar lang uit zijn burgerrecht ontzet en de rechtbank kende het slachtoffer een schadevergoeding van 650 euro toe. Dat meldt het Belgische Nieuwsblad. 

Tijdens een rijles in het Belgische Bree zou de instructeur meerdere seksueel getinte opmerkingen richting zijn leerlinge gemaakt hebben. Toen zij de hellingproef moest doen, maakte hij vervolgens een vergelijking tussen de helling en haar borsten en pakte haar rechter borst vast. De leerlinge diende een klacht in tegen de rijinstructeur.

Instructeur

De rijinstructeur ontkent de borst van het meisje aan te hebben geraakt, zo meldt het medium. Dit omdat zij in een reflex zijn hand met haar elleboog wegsloeg. Toch werd hij voor de seksueel getinte opmerkingen en de handtastelijkheden tijdens de rijles veroordeeld. Naast de gevangenisstraf van acht maanden, kan valt de komende vijf jaar onder andere het recht om te stemmen en te trouwen voor hem weg.

Het Openbaar Ministerie eiste begin november een gevangenisstraf van een jaar en ontzetting uit de burgerrechten . Met de uitspraak van de rechter is aan die eis dus gedeeltelijk tegemoet gekomen. Het slachtoffer vroeg om een morele schadevergoeding en 7.900 euro compensatie voor de kosten en gemiste inkomsten als gevolg van het handelen van de instructeur, maar met het vonnis moet een bedrag van 650 euro aan haar worden betaald.

Compensatie 

Het compensatiebedrag van 7.900 euro werd betoogd, omdat het slachtoffer slapeloze nachten aan het voorval overhield. Hierdoorzouden haar schoolresultaten gekelderd zijn, moest ze zeven herexamens maken en kon ze als gevolg daarvan een maand lang geen vakantiewerk doen.

Het bedrag moet de gemiste inkomsten, medische kosten en de kosten voor de niet gekregen rijlessen dekken, zo wordt gesteld. De advocaat van de rijinstructeur noemde de schadevergoeding ‘platvloers geldgewin’, zo werd eerder in de Belgische media gemeld.

Lees ook: OM België eist een jaar cel tegen rijinstructeur wegens ontucht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Acht maanden cel voor handtastelijke Belgische rijinstructeur”

Jeroen Smeesters|05.12.14|00:11

Voor alle duidelijkheid was dit géén rijinstructeur, wel een zwartwerker die in het Belgische vrije begeleidingssysteem kandidaten dus in het zwart opleidt. Naast zijn veroordeling wegens zedenfeiten is hij ook al op fiscaal vlak aangepakt, zo hebben we binnen de federatie vernomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.