Lesauto ramt gevel en slaat over de kop in Oostblokker

Een lesauto heeft zaterdagmiddag in het West-Friese Oostblokker de gevel van een woonhuis geramd en is vervolgens over de kop geslagen. Op het moment van het ongeval zat een 45-jarige rijinstructeur uit Amsterdam achter het stuur. Er was geen leerling in het lesvoertuig aanwezig. “De man was aanspreekbaar, maar is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht”, zo meldt een woordvoerster van de politie. “Vooralsnog lijkt het erop dat hij met hoge snelheid de macht over het stuur is verloren.”

De instructeur werd meteen na het ongeval via een blaastest gecontroleerd op alcoholgebruik, zo wordt gemeld. “Dit was niet het geval”, aldus de woordvoerder. “Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de man waarschijnlijk tijdens een inhaalmanoeuvre de stoep heeft geraakt en de macht over het stuur is kwijtgeraakt. Volgens getuigen reed de lesauto met grote snelheid voorbij.”

Lesauto

De instructeur zat zaterdag rond het middaguur alleen in zijn lesauto, toen hij de controle over het voertuig verloor. “De stoeprand is op die plek beschadigd geraakt, zo bleek tijdens het onderzoek. Dat maakt het aannemelijk dat hij door die klap de macht over het stuur verloren is”, aldus de politie-woordvoerster.

Het voertuig schoot een naastgelegen tuin in en ramde de gevel van een woonhuis. De auto kwam vervolgens ondersteboven op de weg terecht. De gevel van het woonhuis raakte zwaar beschadigd door de klap. Ook zijn verschillende ramen kapotgeslagen.

Auteur: Roosmarijn Dierick

5 reacties op “Lesauto ramt gevel en slaat over de kop in Oostblokker”

Youran van Ark|01.12.14|19:42

Wtf!? Hoe dan!?
Ik rij ook punto evo, het is me nog niet eens gelukt 1 wiel in de lucht te krijgen, hoe lijp ik ook deed.
Deze instructeur had stuntman moeten worden.

Gerrit Grevengoed|01.12.14|20:49

Tja.. wanneer je maar snel genoeg gaat stijg je vanzelf op
ik heb eens een auto in een 180º bocht achterstevoren met z’n achterkant bovenop de vangrail zien staan zonder beschadiging aan de zijkanten o.i.d. deze bestuurder beweerde gelanceerd te zijn door het 8 cm hoge schuine voetstuk van een rood wit afzettingspaaltje

Vrijwilliger voor de Euro Ncap crashtest??

Vrijwilliger voor de Euro Ncap crashtest?

Autorijschool Lesrij|08.12.14|22:23

Goede voorbeeld als rijinstructeur van 45jaar oud maar het belangrijkste van allemaal is dat hij aanspreekbaar is en dat het materiële schade betreft en daar geen voetgangers ofwel fietsers slachtoffer zijn geworden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.