Volkswagen Rijbewijs, rijschool, Kreeft Opleidingen

Actie: Leerling verkleed als Zwarte Piet krijgt rijles cadeau

Volkswagen Rijbewijs, rijschool, Kreeft Opleidingen

Kreeft Opleidingen uit Hoogeveen speelt dit jaar op ludieke wijze in op sinterklaasavond. Diegenen die op 5 december verkleed als Zwarte Piet aan de balie van de rijschool verschijnen, krijgen een gratis rijles van de rijschool cadeau. Zwarte Pieten die hun rijbewijs al hebben en zich die dag voor bijvoorbeeld de Code 95-nascholing of een BHV-cursus inschrijven, krijgen daarnaast een gratis slipcursus aangeboden. Dat laat rijschoolhouder Gert-Jan Kreeft weten.

“Een van mijn instructeurs kwam met het idee en het leek ons wel wat. Zelf staan we die dag ook als Pieten aan de balie. We pakken het serieus aan”, zo legt Kreeft uit. Bang om met gratis rijlessen en cursussen te moeten strooien, is hij niet. “Adverteren in een blad of in de krant is duurder.”

Rijschool

Van top tot teen moeten leerlingen of rijbewijsbezitters zijn omgetoverd om voor een gratis rijles of cursus in aanmerking te komen. “Met een beetje schmink op het gezicht nemen wij geen genoegen. Ik ben hartstikke streng en de bedenker van de actie is als Hoofdpiet aangesteld. Die heb ik de taak van de beoordeling toevertrouwd”, zo laat hij lachend weten.

Dat de pieten door de strenge keuring wellicht meer geld kwijt zijn aan het samenstellen van een goede outfit dan de kosten voor een rijles, dat weerlegt Kreeft. “Er zijn hier veel jongeren die vrijwilliger zijn en al over een pietenpak beschikken. Die verwachten we op 5 december dan ook wel aan de balie te zien.” En wat betreft de hele Zwarte Pieten-discussie laat hij weten: “Dat maakt het juist ludiek. Wij opereren graag een beetje op het randje.”

Rijles

Diegenen die het met de kleur niet zo nauw nemen, kunnen dan ook voor teleurstellingen komen te staan, zo wordt gesteld. “Wij gaan gewoon voor zwarte Pieten. Clownspieten en stroopwafelpieten vallen in principe niet binnen onze actie.”

De rijschool, die in zowel Hoogeveen als Drachten gevestigd is, verwacht niet dat het leerlingenbestand na 5 december opeens explosief gegroeid zal zijn. “We denken niet dat we hier meteen heel veel nieuwe leerlingen uithalen. Het is vooral leuk om iets voor onze bestaande leerlingen te doen en ze op deze manier een leuke dag én een gratis rijles te bezorgen. En op termijn vergroten zulke acties je naamsbekendheid natuurlijk. Dus we zijn benieuwd.”

Roosmarijn Dierick

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Actie: Leerling verkleed als Zwarte Piet krijgt rijles cadeau | RijschoolPro
Volkswagen Rijbewijs, rijschool, Kreeft Opleidingen

Actie: Leerling verkleed als Zwarte Piet krijgt rijles cadeau

Kreeft Opleidingen uit Hoogeveen speelt dit jaar op ludieke wijze in op sinterklaasavond. Diegenen die op 5 december verkleed als Zwarte Piet aan de balie van de rijschool verschijnen, krijgen een gratis rijles van de rijschool cadeau. Zwarte Pieten die hun rijbewijs al hebben en zich die dag voor bijvoorbeeld de Code 95-nascholing of een BHV-cursus inschrijven, krijgen daarnaast een gratis slipcursus aangeboden. Dat laat rijschoolhouder Gert-Jan Kreeft weten.

“Een van mijn instructeurs kwam met het idee en het leek ons wel wat. Zelf staan we die dag ook als Pieten aan de balie. We pakken het serieus aan”, zo legt Kreeft uit. Bang om met gratis rijlessen en cursussen te moeten strooien, is hij niet. “Adverteren in een blad of in de krant is duurder.”

Rijschool

Van top tot teen moeten leerlingen of rijbewijsbezitters zijn omgetoverd om voor een gratis rijles of cursus in aanmerking te komen. “Met een beetje schmink op het gezicht nemen wij geen genoegen. Ik ben hartstikke streng en de bedenker van de actie is als Hoofdpiet aangesteld. Die heb ik de taak van de beoordeling toevertrouwd”, zo laat hij lachend weten.

Dat de pieten door de strenge keuring wellicht meer geld kwijt zijn aan het samenstellen van een goede outfit dan de kosten voor een rijles, dat weerlegt Kreeft. “Er zijn hier veel jongeren die vrijwilliger zijn en al over een pietenpak beschikken. Die verwachten we op 5 december dan ook wel aan de balie te zien.” En wat betreft de hele Zwarte Pieten-discussie laat hij weten: “Dat maakt het juist ludiek. Wij opereren graag een beetje op het randje.”

Rijles

Diegenen die het met de kleur niet zo nauw nemen, kunnen dan ook voor teleurstellingen komen te staan, zo wordt gesteld. “Wij gaan gewoon voor zwarte Pieten. Clownspieten en stroopwafelpieten vallen in principe niet binnen onze actie.”

De rijschool, die in zowel Hoogeveen als Drachten gevestigd is, verwacht niet dat het leerlingenbestand na 5 december opeens explosief gegroeid zal zijn. “We denken niet dat we hier meteen heel veel nieuwe leerlingen uithalen. Het is vooral leuk om iets voor onze bestaande leerlingen te doen en ze op deze manier een leuke dag én een gratis rijles te bezorgen. En op termijn vergroten zulke acties je naamsbekendheid natuurlijk. Dus we zijn benieuwd.”

Roosmarijn Dierick

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.