Annuleringsmogelijkheden CBR-praktijkexamen verruimd

Leerlingen die geen praktijkexamen kunnen doen wegens ziekte, het overlijden van een naaste of detachering als militair, krijgen meer ruimte om hun examen te annuleren. Als de rijschool het examen niet meer kan wisselen met een andere kandidaat, is het vanaf nu mogelijk het examen kosteloos te laten vervallen. Dat meldt het CBR.

In dat geval moet in overleg met de rijschool het formulier ‘Terugvragen examengeld praktijkexamen‘ worden ingevuld en een bewijs van verhindering worden meegestuurd. Het examen wordt dan, als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kosteloos teruggenomen.

Leerling

Was een leerling te ziek om examen te kunnen doen, dan moet een kopie van een doktersverklaring of een bewijs van ziekenhuisopname met het formulier worden meegestuurd. Bij het overlijden van een naaste is een kopie van een overlijdensbericht nodig om het examengeld terug te kunnen krijgen. Militairen die op korte termijn gedetacheerd worden, kunnen dat aangeven door middel van een kopie van de oproep of een verklaring van de commandant.

Als het annuleringsverzoek voldoet aan de eisen, neemt het CBR het gereserveerde examen terug. Hierdoor kan de rijschool in kwestie een nieuw examen voor de kandidaat inplannen. Indien de examendag al heeft plaatsgevonden, wordt met aftrek van de administratiekosten het examengeld teruggestort naar de rijschool.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.