Online serie ‘Marokkaan geeft rijles’ genomineerde voor tv-prijs

De YouTube-hitserie ‘Marokkaan geeft rijles’ is genomineerd voor televisieprijs De TV-Beelden. Het online programma waarin acteur Mert Ugurdiken vooroordelen op humoristische wijze op de hak neemt, dingt mee voor de prijs in de categorie ‘Best Made for Web’. In 2013 kwam de eerste aflevering van de serie online en inmiddels is het aan het tweede seizoen bezig. Ugurdiken heeft ruim 236.000 volgers op YouTube en zijn filmpjes worden honderdduizenden keren bekeken.

Ugurdiken speelt sinds mei 2013 de rol van rijinstructeur Mo in de online serie. Hij schrijft, acteert en regisseert de afleveringen zelf en publiceert ze vervolgens op YouTube-kanaal ‘Mertabi‘. Hij sloot eind 2014 daarnaast een tweejarig contract met het RTL MCN, het multichannel van RTL, waar zijn afleveringen nu ook te zien zijn.

Rijinstructeur

De TV-Beelden werden in 2013 voor het eerst geïntroduceerd als Nederlandse televisievakprijs. De categorie ‘Best Made for Web’ focust zich op programma’s en series die speciaal ontwikkeld en geproduceerd zijn voor het niet-traditionele televisiescherm.

Op 2 maart worden de winnaars van De TV-Beelden bekendgemaakt tijdens een gala in Amsterdam. In de categorie ‘Best made for Web’ zijn naast ‘Marokkaan geeft rijles’ twee andere YouTube-series genomineerd. In andere categorieën komen programma’s als ‘Wie is de Mol’, ‘Utopia’, en ‘Everybody Dance Now’ in aanmerking voor de prijs.

Rijles

Bekijk hieronder een aflevering van de serie ‘Marokkaan geeft rijles’:

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.