‘Marokkaan geeft rijles’ wint De TV-Beelden in online categorie

De online hitserie ‘Marokkaan geeft rijles’ is maandag verkozen tot winnaar van De TV-Beelden in de categorie ‘Made for web’. Acteur Mert Ugurdiken, die in het online programma vooroordelen op humoristische wijze op de hak neemt, is volgens de vakjury ‘authentiek, verrassend en weet elke keer de juiste snaar te raken’. “Dat maakt zijn programma zeer deelbaar in de doelgroep, waarmee hij echt gebruikmaakt van de kracht van het internet”, zo viel te lezen in het juryrapport. Ugurdiken werd daarnaast geprezen voor het feit dat hij zonder de bemoeienis van programmadirecteuren en netcoördinatoren zijn serie tot een succes heeft gemaakt. 

Ugurdiken speelt sinds mei 2013 de rol van rijinstructeur Mo in de online serie. Hij schrijft, acteert en regisseert de afleveringen zelf en publiceert ze vervolgens op YouTube-kanaal ‘Mertabi‘. Inmiddels is de serie aan het tweede seizoen bezig. Ugurdiken heeft ruim 240.000 volgers op YouTube en zijn filmpjes worden honderdduizenden keren bekeken.

Prijs

De TV-Beelden werden in 2013 voor het eerst geïntroduceerd als Nederlandse televisievakprijs. De categorie ‘Made for Web’ focust op programma’s en series die speciaal ontwikkeld en geproduceerd zijn voor het niet-traditionele televisiescherm.

Maandag 2 maart werden de winnaars van De TV-Beelden bekendgemaakt tijdens een gala in Amsterdam. In de categorie ‘Best made for Web’ waren naast ‘Marokkaan geeft rijles’ twee andere YouTube-series genomineerd. In andere categorieën wonnen programma’s als ‘Wie is de Mol’, ‘Ramses’, ‘Utopia’ en ‘Everybody Dance Now’.

Rijschool

Bekijk hieronder een aflevering van de winnende serie ‘Marokkaan geeft rijles’:

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.