Marechaussee gaat in zee met ANWB voor motorrijlessen

ANWB Rijopleiding gaat in heel Nederland motorrijlessen voor de Koninklijke Marechaussee verzorgen. De overeenkomst die beide partijen per 1 april hebben gesloten heeft een looptijd van vier jaar. 

De marechaussee heeft een ook eigen opleidingsinstituut, maar heeft ervoor gekozen om het opleiden voor het basisrijbewijs door een derde partij te laten uitvoeren. De ANWB won de aanbesteding die Defensie had uitgeschreven. “We zijn trots op het resultaat”, zegt Sander Borsten, directeur ANWB Rijopleiding. “Aan de overeenkomst gingen maanden van overleg en afstemming vooraf, zowel met de marechaussee als met de ondernemers van ANWB Rijopleiding.”

Basisopleiding

Hij verwacht dat de eerste cursisten zich binnen een paar weken melden. De ANWB-rijscholen gaan voor de marechaussee alleen de basisopleiding verzorgen voor kandidaten die nog geen motorrijbewijs hebben. De extra nascholing, waarin de kandidaten onder meer met zwaailichten leren rijden, blijft de marechaussee zelf voor rekening nemen. Om hoeveel kandidaten het jaarlijks gaat, wil Borsten niet kwijt. “Maar het zal gaan om een continu proces van het opleiden van marechaussee-motorrijders.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

4 reacties op “Marechaussee gaat in zee met ANWB voor motorrijlessen”

Hester Swart|23.04.15|12:15

Niet te bevatten dit nieuws. De ANWB, waar is die deal beklonken?? En al die KNMV opleiders dan? Vertegenwoordiging van erkend beste motoropleiders van Nederland. Kwaliteit is toch belangrijke graadmeter voor de Marechaussee..

Roelof Koopman|23.04.15|13:02

Tja, Hester geld biedt nog altijd de oplossing dat zie je hier maar weer. Dit hoort gewoon bij de knmv en niet bij de anwb. Geen goede aansluiting op de vervolgopleiding, de KM is gewoon een beetje dom.

Theo Gloudemans|26.04.15|16:42

Sorry Hester en Roelof. Ben zelf ook lid van de KNMV maar het gaat hier om het basis rijbewijs en niet de vervolg opleidingen waar de Knmv goed in is. Trouwens niet te vergelijken met de vervolg opleiding daarna door de Kmar professionals zelf, die echt heel goed zijn.

Richard Uljee|07.05.15|20:24

We hebben OTCRIJ. Waar slaat dit op?
Opleidings- en Trainingscentrum Rijden (OTCRij) leidt militairen op in het besturen, bedienen en onderhouden van wiel- en lichte rupsvoertuigen en machines. Het OTCRij verzorgt voor de gehele krijgsmacht de algemene rijopleidingen (voor het militair-rijbewijs), opleidingen voor het bergen van voertuigen en opleiding tot militaire rijinstructeurs en rijexaminatoren. Daarnaast ondersteunt het OTCRij de training van eenheden en fungeert het als kenniscentrum.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.