Lesauto geraakt door onbekend projectiel

De voorruit van de lesauto van rijinstructeur Ger van Dalen is vorige week maandag plotseling beschadigd geraakt toen hij over de Slinge reed in Rotterdam. De geschrokken instructeur denkt zelf beschoten te zijn door een luchtgaspistool, maar de politie vindt dat onaannemelijk omdat Van Dalen op de plek van het incident niets bijzonders heeft kunnen vinden.

“Het was een enorme knal”, vertelt Van Dalen. Hij was rijles aan het geven toen het incident zich voordeed. De leerling die achter het stuur zat, schrok zo mogelijk nog meer. Van Dalen zette direct zijn auto aan de kant om te kijken wat er aan de hand was. Hij constateerde twee flinke gaten in de voorruit aan de bestuurderskant, maar zag verder niets liggen. Steentjes kunnen het beslist niet geweest zijn volgens Van Dalen. “Ik weet best wat een steentje doet.”

Geen steentje

Van Dalen heeft direct melding gedaan bij de politie en inmiddels ook  aangifte gedaan, maar de politie ziet geen aanknopingspunten voor verder onderzoek. Dat het geen steenslag was, is voor de politie wel duidelijk, maar verder zijn de gegevens te summier om met de zaak aan de slag te gaan, legt een woordvoerder uit, hoe frustrerend dat misschien is voor degene die aangifte doet. “Het is wel van buitenaf toegebracht, maar wat het was weten we niet en ook niet of het opzet was.”

Helaas voor Van Dalen was er geen getuige, zelf hebben zijn leerling en hij het ook niet zien gebeuren en op de plek van het incident heeft hij niets gevonden wat in verband te brengen valt met de beschadiging van zijn ruit. Van een vuurwapen kan geen sprake geweest zijn, anders was de ruit wel helemaal doorboord. Van Dalen vindt een luchtgaspistool daarom de meest logische verklaring. Er kan immers ook niets afgesprongen zijn van een ander voertuig. “Er zat niks bij me in de buurt, niks voor me en niks achter me.”

Agressie

Het incident past volgens Van Dalen in toenemende agressie die hij in de dagelijkse praktijk ziet. “Het verkeer wordt steeds agressiever, ze geven je geen centimeter ruimte.”

Aangifte doen is altijd nuttig, zeggen zowel Van Dalen als de politie. Stel dat zich meer vergelijkbare incidenten voordoen, dan kan er misschien een verband gelegd worden.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Lesauto geraakt door onbekend projectiel”

John Willemsen|22.04.15|19:50

“[…] zelf hebben zijn leerling en het ook niet zien gebeuren”

Huh? En nu in ’t Nederlands?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.