CBR maakt verlengd theorie-examen mogelijk

Vanaf woensdag 6 mei kunnen kandidaten die meer tijd nodig hebben voor het theorie-examen een verlengd examen afleggen. Dat geldt voor leerlingen voor de categorieën auto, motor en bromfiets. De opleider kan dit verlengde theorie-examen reserveren.

Bij dit aangepaste examen krijgt een kandidaat per vraag wat meer tijd om te antwoorden. Daarmee zal het totale examen ongeveer een kwartier langer duren. De extra antwoordtijd geldt niet voor het onderdeel gevaarherkenning voor personenauto’s. De extra kosten voor het verlengde examen zijn 10,15 euro. Dit bedrag komt bovenop het normale examentarief van 28,55 euro.

Meer leestijd

Met het extra lange examen richt het CBR zich vooral op leerlingen die meer leestijd goed kunnen gebruiken. Te denken valt onder meer aan mensen die licht dyslectisch zijn.

Bij het examencentrum in Breda kunnen kandidaten pas vanaf augustus een verlengd examen afleggen. Het CBR onderhandelt nog over een nieuwe examenlocatie voor de theorie- en praktijkexamens. De beoogde locatie is Amrâth Hotel Brabant aan de Heerbaan 4 in Breda, vlakbij de snelweg A27. Na een verbouwing zou het CBR er waarschijnlijk vanaf de eerste helft van augustus terecht kunnen voor theorie- en praktijkexamens. De bedoeling is dat op de nieuwe locatie de theorie-examens gaan verlopen via het nieuwe systeem, waarbij een kandidaat individueel examen doet via touch-screen. Nu zit het examencentrum nog aan de Galderseweg 55 in Breda.

Invoering geluid bij examen nieuwe stijl

Breda is het enige centrum waar examen via touch-screen nog niet mogelijk is. Inmiddels zijn er ruim 130.000 theorie-examens nieuwe stijl afgenomen. Volgens het CBR zijn de kandidaten tevreden. Veel van hen vinden het prettiger en rustiger. Het examen nieuwe stijl krijgt waarschijnlijk vanaf komende zomer een nieuwe component, namelijk de invoering van geluid. Dat had al eerder moeten gebeuren, maar liet op zich wachten door de ICT-storing waar het CBR begin dit jaar mee te kampen had.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “CBR maakt verlengd theorie-examen mogelijk”

Pim Lakerink|23.04.15|15:51

Het is een schande. Het CBR heeft z’n zaken niet voor elkaar(geen geluid bij het theorie-examen)en daarom moet de kandidaat die moeite met lezen heeft extra betalen. Het zou toch normaal zijn dat tot het op moment dat het CBR zijn zaken op orde heeft de extra tijd gratis beschikbaar gesteld wordt.
Pim

Bert de Weerd|01.05.15|22:35

Eens met bovenstaande reactie! Is het CBR weer aan het afglijden m.b.t. klantvriendelijkheid? Zou jammer zijn…. Het ging zo goed.

Albert Walrus|08.06.15|21:39

Tja, de overheid heeft weer een melkkoe gevonden.
Het wordt voor mensen die het lezen niet zo snel kunnen of dislectisch zijn verboden een rijbewijs te hebben.
Voor mensen die niet in Nederland geboren zijn geldt…..ga maar fietsen, want jij mag geen rijbewijs krijgen.
Misselijkmakend…..?
Een volmomdig JA !!
Dank je wel CBR……schandelijk

AP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.