Jongeren tekenen voor meer verkeersveiligheid

Vanwege de Internationale Week van de Verkeersveiligheid hebben TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland (VVN) de afgelopen weken gezamenlijk 2.480 handtekeningen opgehaald voor de internationale petitie SaveKidsLive. Dat is een initiatief van de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid van jongeren.

Beide organisaties overhandigden hun handtekeningen aan Lidewijde Ongering, directeur-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Sociale media

De campagne SaveKidsLives is voor TeamAlert en VVN een reden om ook het belang van verkeersveiligheid voor jongeren in Nederland nog eens te benadrukken. Via sociale media en bij projecten op scholen zijn jongeren gevraagd om de petitie te ondertekenen. Dat heeft geresulteerd in een totaal van 2.480 handtekeningen.

Jongeren zijn overal ter wereld een kwetsbare groep in het verkeer. Dat is  in Nederland niet anders. In de ongevallencijfers zijn ze oververtegenwoordigd. Hoewel 12- tot 24 jarigen slechts 8 procent van de totale Nederlandse bevolking vormen, maakten zij in 2014 ruim 16 procent uit van het totaal aantal verkeersdoden. Voor deze groep is het verkeer de belangrijkste niet-natuurlijke doodsoorzaak.

Lees ook:
Kinderen centraal in wereldwijde verkeersveiligheidsweek

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.