Brancheorganisatie VRB verwelkomt 500ste lid

Remco Stok, rijschoolhouder Apeldoorn, 500ste lid VRB

In een paar maanden tijd heeft de Vereniging Rijschool Belang (VRB) een flinke groei doorgemaakt. Tussen september 2014 en mei 2015 groeide de nog jonge vereniging van 362 naar 500 leden. Donderdagmiddag is het 500ste lid, Remco Stok uit Apeldoorn, officieel verwelkomd, voorafgaand aan een bestuursvergadering.

De brancheorganisatie bestaat nu zes jaar en vertegenwoordigt zowel zelfstandige rijschoolhouders, instructeurs in loondienst als freelancers. Vorig jaar nam de VRB afscheid van de inkooporganisatie die het administratieve deel van de ledenlijst verzorgde en ging zich nog meer profileren als brancheorganisatie.

Mijlpaal

Dat het 500ste lid zich heeft gemeld, is een echt een mijlpaal, vindt voorzitter Peter van Neck. “We zijn er heel blij mee. Daarom gaan we deze rijschoolhouder in het zonnetje zetten.” Autorijschool Stok, geleid door Remco Stok, is een startend bedrijf. Toch koos hij ervoor zich aan te sluiten bij een brancheorganisatie omdat hij wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Van Neck is verheugd dat steeds meer collega’s besluiten lid te worden. “Rijscholen zien steeds meer de toegevoegde waarde van aansluiting bij een brancheorganisatie. We merken dat ook steeds meer starters zich aansluiten omdat ze ondersteuning willen. Ze willen bijvoorbeeld weten wat de valkuilen zijn of ze willen informatie over verzekeringstechnische zaken.”

Contributie

Een belangrijke reden voor de snelle groei is een actie van VRB met theorie-leverancier Lens Media. “We hebben via itheorie.nl een actie waarbij elke klant voor slechts 10 euro lid kan worden tot het einde van het jaar. De rest van de contributie wordt betaald door ons”, vertelt Peter Somers van Lens Media.

“Hiermee willen we stimuleren dat rijscholen zich organiseren. Want daar zijn wij op termijn ook bij gebaat. In totaal hebben zich nu al ruim 50 rijscholen aangemeld via ons. De actie loopt nog tot 15 juni.”

Kentering

Ondanks de snelle groei van de VRB is toch nog steeds maar een klein deel van de sector lid van een van de brancheorganisaties, blijft Van Neck optimistisch. “We hopen dat er een kentering komt en dat rijschoolhouders niet alleen zo maar dingen roepen, maar zich ook realiseren dat ze meer kunnen bereiken door lid te worden van een brancheorganisatie.”

Een streefgetal voor de verre toekomst heeft de VRB niet voor ogen. Van Neck: “Eerst maar eens op naar de duizend.” Op de dag dat het 500ste lid ontvangen werd, meldden zich overigens weer twintig nieuwe leden. Via partners probeert de brancheorganisatie het lidmaatschap verder te stimuleren.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brancheorganisatie VRB verwelkomt 500ste lid | RijschoolPro