CBR wacht nog op 3000 inschrijvingsovereenkomsten

Een kleine drieduizend rijscholen hebben de nieuwe inschrijvingsovereenkomst met het CBR nog niet ondertekend. Van de bijna 8200 rijscholen hebben er 5400 de overeenkomst met het bijbehorende inschrijfformulier al wel opgestuurd naar het CBR. Rijscholen die de documenten niet voor 1 augustus 2015 opsturen, kunnen vanaf dan geen examens meer reserveren.

De nieuwe overeenkomst is opgesteld in samenspraak met de brancheorganisaties en heeft als doel om verschillende vormen van fraude tegen te gaan. Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is dat rijscholen van al hun rijinstructeurs het WRM-pasnummer, de einddatum en de personalia doorgeven. Ook is er een bepaling over integriteit opgenomen en moet met de nieuwe overeenkomst de naam van de opleider die examens reserveert overeenkomen met de naam op het examenvoertuig én met de naam die bij het CBR bekend is.

Deadline

Op 1 augustus eindigt de oude overeenkomst van het CBR en CCV met de rijscholen, en direct op dat moment gaat ook de nieuwe variant in. Opleiders die de documenten begin mei nog niet hadden verstuurd, hebben op 4 mei al een herinneringsbrief ontvangen. Het CBR verzoekt rijscholen gezien de nodige verwerkingstijd om de papieren zo spoedig mogelijk op te sturen.

Eerder dit jaar deed de nieuwe overeenkomst nog stof opwaaien onder rijschoolhouders. Enkele van hen vonden dat de flexibiliteit en collegialiteit met de nieuwe overeenkomst compleet uit de branche wordt gehaald en weigerden aanvankelijk het document te ondertekenen. In april leek echter de meeste kou wel uit de lucht.

Het CBR laat in een korte reactie nog weten er alle vertrouwen in te hebben dat de opleiders de getekende overeenkomst op tijd insturen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “CBR wacht nog op 3000 inschrijvingsovereenkomsten”

Gerda Van Bemmel|19.06.15|14:26

het zou erg handig zijn als er bevestigingen werden gestuurd naar diegenen die dit al hebben gedaan. Nu weet men niet zeker of alles oké is met de overeenkomst of dat ze nog ergens onder een stapel post liggen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.