tractor, theorie, vraag, theorieles, T-rijbewijs

Smit Rijschoolservice introduceert theorie-opleiding voor T-rijbewijs

tractor, theorie, vraag, theorieles, T-rijbewijs

Smit Rijschoolservice heeft in samenwerking met Ontwikkelcentrum een studiepakket met alle lesstof en proefexamens ontwikkeld die benodigd zijn voor de voorbereiding op het theorie-examen van het tractorrijbewijs. ‘Theorie voor het T-rijbewijs’ is gebaseerd op de eindtermen van het CBR-examen en houdt dezelfde volgorde aan.

“Dit zorgt voor een heldere structuur en maakt het voor de cursist makkelijk om bij te houden wat hij nog dient te leren”, vertelt uitgever Karel Valkenburg van Smit Rijschoolservice. “Daarnaast zijn de beelden uit het lesmateriaal voor de cursist herkenbaar doordat ze overeenkomen met het beeldmateriaal in de officiële examens.”

Gevaarherkenning

Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de techniek van de trekker, de risico’s van het rijden met de trekker op de openbare weg en situaties die voorkomen als een bestuurder met de trekker deelneemt aan het openbaar verkeer. Extra is de aandacht voor het thema ‘Gevaarherkenning’. Door vanuit de trekkercabine te fotograferen, bereidt de cursist zich op een realistische manier voor op de risico’s die het trekker rijden met zich meebrengt.

De stof is zowel digitaal en als lesboek beschikbaar, een overzichtelijke structuur, aansprekende beelden, met door CITO goedgekeurde oefenexamens en extra aandacht voor het thema ‘gevaarherkenning’. Valkenburg: “Met het Theorie voor T-rijbewijs hebben leerlingen hét studiepakket in handen om zich optimaal op het CBR-examen T-rijbewijs voor te bereiden.”

T-rijbewijs

Over twee weken wordt het Tractorcertificaat door het officiële T-rijbewijs vervangen. Jongeren ouder dan zestien jaar en niet in bezit van het B-rijbewijs dienen het T-rijbewijs te behalen als ze met een tractor op de openbare weg willen rijden.

Het studiepakket T1 van Smit Rijschoolservice is vanaf medio juli te bestellen.

tractor, theorie, vraag, theorieles, T-rijbewijs

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.