CBR presenteert video over praktijkexamen T-rijbewijs

Het CBR heeft een video gemaakt waarin wordt getoond hoe het praktijkexamen voor het T-rijbewijs in zijn werk gaat. In de video wordt meegekeken met een examen op de tractor, waarbij alle losse onderdelen worden toegelicht die worden beoordeeld. Het T-rijbewijs wordt woensdag 1 juli ingevoerd als vervanger van het trekkercertificaat, en vanaf dan is het ook mogelijk om er examen voor te doen.

In de video wordt meegekeken met het CBR-examen van Jenneke. Alle aspecten van het examen worden belicht: van de kennismaking met de examinator tot de uitslag met bespreking van het zelfreflectieformulier. Het examen duurt in totaal ongeveer 85 minuten, waarvan de leerling een uur de tractor met oplegger moet besturen.

Tractor-examen

Bekijk hieronder de video ‘Zo gaat het praktijkexamen T-rijbewijs’:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.