CBR, theorie, examenzaal, examen

Alle nieuwe theorie-examenlocaties begin augustus gereed

Met het in gebruik nemen van het nieuwe examencentrum in Breda rondt het CBR 3 augustus een grootschalige vernieuwingsoperatie af. Binnen een jaar werden op twintig locaties alle theorie-examenlocaties omgebouwd voor de nieuwe, individuele wijze van examinering op touchscreen-schermen. Daarnaast werden de locaties gemoderniseerd en op enkele plaatsen werden cursuslokalen ingericht.

De vernieuwingsoperatie is uitgevoerd als onderdeel van het nieuwe locatiebeleid van het CBR. Een jaar geleden was het examencentrum in Eindhoven als eerste aan de beurt, waar het centrum nieuwe stijl in september vorig jaar werd opgeleverd. In de twaalf maanden daarna werden nog dertien verbouwingen en zeven verhuizingen voltooid. Breda is het laatste centrum dat wordt omgebouwd.

Nieuwe theorie-examen

Voor de invoering van het theorie-examen nieuwe stijl moesten alle theoriecentra ingrijpend worden verbouwd. De wijze van afname veranderde van gezamenlijk naar individueel op touchscreen-schermen. Een aantal theoriecentra waren tijdens die verbouwing slechts één a of twee keer per week open. Het totale aantal theoriecentra werd door het CBR teruggebracht naar twintig.

De centra werden niet alleen klaargemaakt voor theorie; ook de deskundigen praktische rijgeschiktheid kregen betere faciliteiten om hun klanten op een goede manier op te vangen. Daarnaast werden op vijf examencentra cursuslokalen ingericht voor de verzorging van cursussen EMA, LEMA en EMG.

Moderniseren

Het CBR gebruikte de grootschalige verbouwingsoperatie direct voor de modernisering van de inrichting van alle examencentra. Hierdoor moet de klant zich ‘sneller op zijn gemak voelen en zijn weg gemakkelijker vinden’. Uit onderzoek van de divisie Rijvaardigheid van het CBR bleek dat deze modernisering zijn vruchten afwerpt: de waardering van de kandidaten steeg van een 5 naar een 7.

Het locatiebeleid van het CBR gaat verder. Tot en met 2018 zullen alle overige examencentra aangepakt worden. Daar worden ook de AVB-terreinen in meegenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.