CBR

CBR waarschuwt voor reserveringssites theorie-examen

Het CBR waarschuwt kandidaten voor het autotheorie-examen doorlopend via sociale media voor reserveringssites die soms lijken op de website van het CBR en hoge extra kosten vragen. Dat zulke websites bestaan en dat zij reserveringen aanbieden is prima, zo zegt woordvoerder Nathalie Dingeldein. “Maar kandidaten moeten zich wel bewust zijn met welke partij ze te maken hebben.”

Theorie-examens kunnen rechtstreeks bij het CBR worden gereserveerd en via een rijschool, maar ook via bepaalde commerciele websites die in ruil voor het gebruiksgemak een extra marge vragen. Voor een regulier theorie-examen bij het CBR betaalt een kandidaat momenteel 28,55 euro.

Google

Er ontstaat nog wel eens onduidelijkheid bij de kandidaten over de partij waar ze mee te maken hebben, zo laat Dingeldein weten. “Wie het CBR googelt, komt niet bovenaan de website van het CBR tegen, maar eerst adverteerders. Het is voorgekomen dat websites hier dermate op leken, dat kandidaten dachten dat ze wél op onze officiële website zijn aanbeland. Daar willen we mensen alert op maken.”

Wie googelt op de zoekterm ‘CBR’ komt eerst bovenaan de pagina advertenties tegen van websites die het CBR in hun websitetitel gebruiken, zoals cbr.theorie-aanvragen.nl en theoriebespreken.nl/cbr_examen. Deze websites maken het mogelijk om zonder DigiD een reservering te doen voor een examen bij het CBR.

Geen probleem

Met deze websites is niets mis, zo benadrukt Dingeldein. “Het CBR schrijft ook niet voor om deze partijen te mijden. Je betaalt meer voor een stukje gebruiksgemak. Dat is prima, als mensen zich er maar bewust van zijn waar ze zich bevinden, en dat een theorie-examen reserveren ook gewoon bij het CBR zelf kan.”

Vooral via Twitter maakt het CBR kandidaten alert op de gevaren van de reserveringssites. In de tweets adviseert het account @CBRwebcare overigens wel om deze websites te mijden en een theorie-examen te reserveren bij een rijschool of direct bij het CBR.

tweet cbr

Schermafbeelding 2015-07-21 om 12.44.56

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.