Kantoor CBR

650 rijscholen definitief uitgeschreven bij CBR

Maar liefst 650 rijscholen zijn uitgeschreven bij het CBR omdat ze de nieuwe inschrijvingsovereenkomst niet ondertekend hebben. Dat is 8 procent van het totaal aantal rijscholen in Nederland. Zij kunnen vanaf nu geen examens meer inplannen en moeten ruim driehonderd euro betalen wanneer zij weer opnieuw ingeschreven willen worden. De kans is echter groot dat dit nooit gaat gebeuren.

De nieuwe inschrijvingsovereenkomst met het CBR moest door rijscholen voor 1 augustus ondertekend worden teruggestuurd. De organisatie stuurde gedurende een half jaar herhaaldelijk berichten naar rijscholen zodat zij dit niet zouden vergeten, maar toch kwamen op de laatste dag nog tegen de 200 inschrijvingen op het laatste moment binnen.

Acht procent

Met het verzuim van 650 rijscholen krimpt de rijschoolbranche in van 8147 naar 7497 rijscholen. Wanneer al deze rijscholen de overeenkomst daadwerkelijk alsnog zouden verlengen, zou dat het CBR ruim twee ton aan inkomsten opleveren. Dat ziet het CBR echter niet gebeuren. “Wij denken dat er zeker veel rijscholen bij zitten die zich bewust hebben laten uitschrijven”, aldus woordvoerder Wim ten Buren.

Hij wijst daarbij op de analyse die het bureau maakte van de 650 rijscholen die de overeenkomst niet tekende. “90 procent van hen had in de afgelopen twaalf maanden minder dan vijftig examens”, zo licht hij toe. “30 procent van die groep heeft in het afgelopen jaar zelfs geen enkel examen afgenomen.”

Al met al bekijkt het CBR de uitslag positief. “We zagen in het weekeinde nog veel beweging, waardoor uiteindelijk 92 procent de overeenkomst netjes heeft getekend.” De rest is inmiddels uitgeschreven bij het CBR, dat geen namen vrijgeeft van de uitgeschreven rijscholen vanwege het recht op privacy. Wel worden deze rijscholen verwijderd van rijschoolgegevens.nl. “In een aantal gevallen kunnen we dat nog niet meteen doen, omdat sommige rijscholen vóór 1 augustus examens hebben gereserveerd voor de periode van 1 augustus tot en met 31 oktober. Zoals eerder gemeld, nemen we deze examens nog gewoon af om de leerlingen niet te duperen. Maar onze verwachting is dat er dat niet veel zijn”, aldus woordvoerder Nathalie Dingeldein.

Sanering

Daardoor heeft de werkwijze voor het instemmen met de nieuwe inschrijvingsovereenkomst geleid tot een sanering in de branche. Het is waarschijnlijk dat van de ‘groep van 650’ een groot deel zichzelf niet opnieuw inschrijft. De kans is groot dat alleen de tien procent (65 rijscholen) die wél meer dan vijftig examens afnam in het afgelopen jaar, de overeenkomst daadwerkelijk is vergeten en nu het inschrijfgeld opnieuw moet betalen.

Lars Verpalen

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

5 reacties op “650 rijscholen definitief uitgeschreven bij CBR”

Roelof Koopman|06.08.15|11:27

Dat is de werkwijze dus van het CBR. Het is schandalig hoe het CBR met zijn klanten omgaat, ik hoop werkelijk dat deze 800 rijscholen een hand rijken naar de andere 7800 rijscholen om eindelijk het CBR een duidelijk te maken dat deze bestaan door die 7800 rijscholen e.a. De WRM werd aangepast, een wurgcontract is nu geboden en je mond dichthouden namens de Verenigingen. Maar wel cursus dit en cursus dat volgen. Hier 2oo en daar 300 euro. Niet die auto maar die auto. Komt niet goed toch zo !!!

Els van Voren|06.08.15|12:56

Gaat het CBR deze uitgeschreven rijscholen (net als de KvK dat doet bij een uitschrijving / failisement) ook kenbaar maken op de site?
Dus naast het slagingspercentage, logo’s van branche organisaties ook vermelden Sinds 01-08-2015 uitgeschreven bij CBR
Bij de rijscholenkiezer iets van: ingeschreven bij CBR ja / nee
Bij de uitleg kan worden gezet dat deze rijschool wel rijles mag geven, maar zelf GEEN examens kan inkopen. Kandidaten kunnen het beter vooraf dan achteraf weten!

Rijscholenkiezer|07.08.15|13:29

@ Els:
Rijscholen die bij het CBR uitgeschreven zijn, worden in de nieuwe kwartaalupdate ook uit de Rijscholenkiezer gefilterd. Deze rijscholen zullen vanaf dan dus ook niet meer zichtbaar zijn in de Rijscholenkiezer.

Els van Voren|11.08.15|10:10

Binnen de rijscholenkiezer staat of je lid bent van, het slaging % de bevoegdheid, etc.
Door de +/- 650 rijscholen die geen overeenkomst meer hebben met het CBR te verwijderen word het voor rijscholen met dubieuze plannen erg makkelijk om ondergronds te gaan. Zij kunnen gewoon rijlessen blijven geven zonder dat ze voor de consument op enige manier nog zijn te controleren.
Het is wachten op gedupeerde consumenten die er te laat achter komen dat hun rijschool GEEN examens kan inkopen!

Gerrit Grevengoed|17.08.15|23:05

Het was slikken of stikken
ik vraag me dan ook af of e.e.a. vanwege gebrek aan inspraak
en alternatieven wel rechtsgeldg was / is
Straks krijgen die uitgeschreven rijscholen nog een schadevergoeding toegekend… je weet maar nooit hoe de kaarten vallen.,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

650 rijscholen definitief uitgeschreven bij CBR | RijschoolPro
Kantoor CBR

650 rijscholen definitief uitgeschreven bij CBR

Maar liefst 650 rijscholen zijn uitgeschreven bij het CBR omdat ze de nieuwe inschrijvingsovereenkomst niet ondertekend hebben. Dat is 8 procent van het totaal aantal rijscholen in Nederland. Zij kunnen vanaf nu geen examens meer inplannen en moeten ruim driehonderd euro betalen wanneer zij weer opnieuw ingeschreven willen worden. De kans is echter groot dat dit nooit gaat gebeuren.

De nieuwe inschrijvingsovereenkomst met het CBR moest door rijscholen voor 1 augustus ondertekend worden teruggestuurd. De organisatie stuurde gedurende een half jaar herhaaldelijk berichten naar rijscholen zodat zij dit niet zouden vergeten, maar toch kwamen op de laatste dag nog tegen de 200 inschrijvingen op het laatste moment binnen.

Acht procent

Met het verzuim van 650 rijscholen krimpt de rijschoolbranche in van 8147 naar 7497 rijscholen. Wanneer al deze rijscholen de overeenkomst daadwerkelijk alsnog zouden verlengen, zou dat het CBR ruim twee ton aan inkomsten opleveren. Dat ziet het CBR echter niet gebeuren. “Wij denken dat er zeker veel rijscholen bij zitten die zich bewust hebben laten uitschrijven”, aldus woordvoerder Wim ten Buren.

Hij wijst daarbij op de analyse die het bureau maakte van de 650 rijscholen die de overeenkomst niet tekende. “90 procent van hen had in de afgelopen twaalf maanden minder dan vijftig examens”, zo licht hij toe. “30 procent van die groep heeft in het afgelopen jaar zelfs geen enkel examen afgenomen.”

Al met al bekijkt het CBR de uitslag positief. “We zagen in het weekeinde nog veel beweging, waardoor uiteindelijk 92 procent de overeenkomst netjes heeft getekend.” De rest is inmiddels uitgeschreven bij het CBR, dat geen namen vrijgeeft van de uitgeschreven rijscholen vanwege het recht op privacy. Wel worden deze rijscholen verwijderd van rijschoolgegevens.nl. “In een aantal gevallen kunnen we dat nog niet meteen doen, omdat sommige rijscholen vóór 1 augustus examens hebben gereserveerd voor de periode van 1 augustus tot en met 31 oktober. Zoals eerder gemeld, nemen we deze examens nog gewoon af om de leerlingen niet te duperen. Maar onze verwachting is dat er dat niet veel zijn”, aldus woordvoerder Nathalie Dingeldein.

Sanering

Daardoor heeft de werkwijze voor het instemmen met de nieuwe inschrijvingsovereenkomst geleid tot een sanering in de branche. Het is waarschijnlijk dat van de ‘groep van 650’ een groot deel zichzelf niet opnieuw inschrijft. De kans is groot dat alleen de tien procent (65 rijscholen) die wél meer dan vijftig examens afnam in het afgelopen jaar, de overeenkomst daadwerkelijk is vergeten en nu het inschrijfgeld opnieuw moet betalen.

Lars Verpalen

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

5 reacties op “650 rijscholen definitief uitgeschreven bij CBR”

Roelof Koopman|06.08.15|11:27

Dat is de werkwijze dus van het CBR. Het is schandalig hoe het CBR met zijn klanten omgaat, ik hoop werkelijk dat deze 800 rijscholen een hand rijken naar de andere 7800 rijscholen om eindelijk het CBR een duidelijk te maken dat deze bestaan door die 7800 rijscholen e.a. De WRM werd aangepast, een wurgcontract is nu geboden en je mond dichthouden namens de Verenigingen. Maar wel cursus dit en cursus dat volgen. Hier 2oo en daar 300 euro. Niet die auto maar die auto. Komt niet goed toch zo !!!

Els van Voren|06.08.15|12:56

Gaat het CBR deze uitgeschreven rijscholen (net als de KvK dat doet bij een uitschrijving / failisement) ook kenbaar maken op de site?
Dus naast het slagingspercentage, logo’s van branche organisaties ook vermelden Sinds 01-08-2015 uitgeschreven bij CBR
Bij de rijscholenkiezer iets van: ingeschreven bij CBR ja / nee
Bij de uitleg kan worden gezet dat deze rijschool wel rijles mag geven, maar zelf GEEN examens kan inkopen. Kandidaten kunnen het beter vooraf dan achteraf weten!

Rijscholenkiezer|07.08.15|13:29

@ Els:
Rijscholen die bij het CBR uitgeschreven zijn, worden in de nieuwe kwartaalupdate ook uit de Rijscholenkiezer gefilterd. Deze rijscholen zullen vanaf dan dus ook niet meer zichtbaar zijn in de Rijscholenkiezer.

Els van Voren|11.08.15|10:10

Binnen de rijscholenkiezer staat of je lid bent van, het slaging % de bevoegdheid, etc.
Door de +/- 650 rijscholen die geen overeenkomst meer hebben met het CBR te verwijderen word het voor rijscholen met dubieuze plannen erg makkelijk om ondergronds te gaan. Zij kunnen gewoon rijlessen blijven geven zonder dat ze voor de consument op enige manier nog zijn te controleren.
Het is wachten op gedupeerde consumenten die er te laat achter komen dat hun rijschool GEEN examens kan inkopen!

Gerrit Grevengoed|17.08.15|23:05

Het was slikken of stikken
ik vraag me dan ook af of e.e.a. vanwege gebrek aan inspraak
en alternatieven wel rechtsgeldg was / is
Straks krijgen die uitgeschreven rijscholen nog een schadevergoeding toegekend… je weet maar nooit hoe de kaarten vallen.,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.