Rijschoolregister gaat rijscholen nu direct leerlingen bezorgen

Rijschool-vergelijkingssite Rijschoolregister gaat leerlingen direct aan rijscholen koppelen. Een vernieuwing op de website geeft leerlingen de mogelijkheid om direct met de rijschool in contact te komen. Uiteindelijk is de verwachting dat dit rijscholen via deze weg vijf leerlingen per maand kan gaan opleveren. 

De vernieuwing volgt uit een succesvolle test die de afgelopen maand is uitgevoerd met rijschoolhouders in Eindhoven en Tilburg, zo meldt Joost Aanen van Rijschoolregister. Komende dinsdag zal tijdens de Lesauto Testdag aan rijschoolhouders worden uitgelegd op welke wijze zij extra leerlingen kunnen gaan verkrijgen via de vergelijkingswebsite.

Directe doorverwijzingen

Rijschoolregister gaat in eerste instantie werken met zogenaamde ‘leads’. Leerlingen op zoek naar een rijschool komen terecht op de website en geven aan dat ze interesse hebben in een bepaalde rijschool. “Rijscholen krijgen daar een melding van, en kunnen vervolgens een proefles inplannen met de betreffende kandidaat”, aldus Aanen.

Voor rijscholen die met softwarebedrijf Dation samenwerken, wordt de doorverwijzing nog een stap gemakkelijker. Wanneer een leerling bij zo’n rijschool aangeeft interesse te hebben, neemt Rijschoolregister direct contact op met de geïnteresseerde en, na screening van de kandidaat, wordt de kandidaat ingepland in de agenda van de rijschool. De rijschool kan hiervoor specifieke momenten vrijgeven in zijn agenda. “Dit scheelt enorm omdat de geïnteresseerde niet meer hoeft te wachten tot de rijschool hem belt, en de rijschool is niet meer druk met de aanvragen”, aldus Aanen.

Gebaseerd op de proef denkt Aanen flink wat leads te kunnen verzorgen voor rijscholen. “We hebben dagelijks meer dan duizend bezoekers op onze website. Als we de resultaten van de proef doorrekenen, komen we landelijk uit op zo’n 160 leads per dag.”

Onafhankelijkheid voorop

Rijscholen krijgen de eerste vijf leads gratis van Rijschoolregister. Daarna krijgen zij een melding dat een upgrade van het account noodzakelijk is. “We proberen het zo laagdrempelig mogelijk te houden door er eerst een aantal gratis aan te bieden”, zo zegt Aanen.

Transparantie en onafhankelijkheid blijven daarbij voor Rijschoolregister het belangrijkst. Het gaat dus niet zo worden dat betalende rijscholen met een account hoger gaan scoren in de vergelijkingen. “Dat zou al onze geloofwaardigheid onderuithalen. We behouden onze integriteit op deze manier.”

Vijf leerlingen per maand

Los van het aantal leads moet de vernieuwing op de vergelijkingssite rijscholen concreet ongeveer vijf leerlingen per maand gaan opleveren. De proef wordt momenteel verder uitgebreid naar de Randstad en Groningen, en wordt vervolgens landelijk uitgezet.

Lars Verpalen

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Rijschoolregister gaat rijscholen nu direct leerlingen bezorgen”

Els van Voren|14.09.15|14:47

Uiteindelijk is de verwachting dat dit rijscholen via deze weg vijf leerlingen per maand kan gaan opleveren
7000 rijscholen X 5 leerlingen is 35000 LL per maand dat zijn 420.000 leerlingen p/j. Het CBR schrijft dat het aantal afgenomen examens voor de personenauto in 2014 daalde naar 378.000 voor 2015 worden er nog minder examens verwacht. 60 nieuwe leerlingen p/j en dat vanaf € 49 p/m kan dat wel?? Dit is het zoveelste commerciële plan waar er maar 1 beter van word en u mag zeggen wie!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.