Eénderde van ‘club van 650’ ontsnapt dankzij coulant CBR

Dankzij een onverwachte coulanceregeling van het CBR blijven 259 rijscholen die de nieuwe inschrijvingsovereenkomst niet of niet juist hadden ingevuld alsnog ingeschreven. Het instituut heeft de groep van 650 rijscholen die dit niet voor de deadline was gelukt alsnog zes weken langer de kans gegeven om dit te doen. Daardoor zijn uiteindelijk nog maar 391 rijscholen uitgeschreven bij het CBR.

De nieuwe inschrijvingsovereenkomst tussen rijscholen en CBR moest uiterlijk 1 augustus ondertekend teruggestuurd worden. Na die datum bleek dat 650 van de 8147 opleiders dit niet was gelukt, en toen gaf het CBR nog aan geen coulanceregeling toe te gaan passen. Dit is uiteindelijk wel gebeurd, vooral als handreiking naar de rijscholen die het formulier onjuist hadden ingevuld, zo stelt woordvoerder Nathalie Dingeldein.

15 september

De 650 opleiders kregen na 1 augustus een melding dat zij geen examens meer konden reserveren. Iedereen die hierop reageerde, kreeg uit coulance nog de mogelijkheid om de overeenkomst tot en met 15 september in te leveren. “Het gaat ons er helemaal niet om, om rijscholen te duperen”, aldus Dingeldein. “We wilden daarom vooral de rijscholen tegemoet komen die wel goede wil hadden getoond.”

Ze doelt dan op de groep die het formulier wel had ingestuurd, maar niet correct. Als bijvoorbeeld de handtekening niet of niet op de juiste plaats stond, of als de namen van de rijinstructeurs niet allemaal correct waren weergegeven. “We voeren daarmee het beleid door om iedereen de kans te geven om ingeschreven te blijven. Daarom hebben we ook al talloze reminders naar de opleiders gestuurd en regelmatig zelfs nog persoonlijk contact gezocht.”

Definitief uitgeschreven

Voor de 391 overgebleven opleiders komt er geen ontsnappingskonijn meer uit de hoge hoed. Het CBR heeft hen definitief uitgeschreven als rijschool. Zij kunnen zich terug inschrijven voor het entreebedrag van 308,50 euro. Na de operatie zijn er momenteel 7.756 rijscholen over in het bestand.

De grootschalige operatie van de vernieuwing van de inschrijvingsovereenkomst is daarmee ten einde. Het aantal slapende rijscholen in Nederland blijkt daarmee nog een stuk kleiner te zijn dan verwacht, en ook van een sanering is met dit gekrompen aantal uitgeschreven rijscholen nauwelijks meer te spreken.

Lars Verpalen

Lees ook:

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eénderde van ‘club van 650’ ontsnapt dankzij coulant CBR | RijschoolPro

Eénderde van ‘club van 650’ ontsnapt dankzij coulant CBR

Dankzij een onverwachte coulanceregeling van het CBR blijven 259 rijscholen die de nieuwe inschrijvingsovereenkomst niet of niet juist hadden ingevuld alsnog ingeschreven. Het instituut heeft de groep van 650 rijscholen die dit niet voor de deadline was gelukt alsnog zes weken langer de kans gegeven om dit te doen. Daardoor zijn uiteindelijk nog maar 391 rijscholen uitgeschreven bij het CBR.

De nieuwe inschrijvingsovereenkomst tussen rijscholen en CBR moest uiterlijk 1 augustus ondertekend teruggestuurd worden. Na die datum bleek dat 650 van de 8147 opleiders dit niet was gelukt, en toen gaf het CBR nog aan geen coulanceregeling toe te gaan passen. Dit is uiteindelijk wel gebeurd, vooral als handreiking naar de rijscholen die het formulier onjuist hadden ingevuld, zo stelt woordvoerder Nathalie Dingeldein.

15 september

De 650 opleiders kregen na 1 augustus een melding dat zij geen examens meer konden reserveren. Iedereen die hierop reageerde, kreeg uit coulance nog de mogelijkheid om de overeenkomst tot en met 15 september in te leveren. “Het gaat ons er helemaal niet om, om rijscholen te duperen”, aldus Dingeldein. “We wilden daarom vooral de rijscholen tegemoet komen die wel goede wil hadden getoond.”

Ze doelt dan op de groep die het formulier wel had ingestuurd, maar niet correct. Als bijvoorbeeld de handtekening niet of niet op de juiste plaats stond, of als de namen van de rijinstructeurs niet allemaal correct waren weergegeven. “We voeren daarmee het beleid door om iedereen de kans te geven om ingeschreven te blijven. Daarom hebben we ook al talloze reminders naar de opleiders gestuurd en regelmatig zelfs nog persoonlijk contact gezocht.”

Definitief uitgeschreven

Voor de 391 overgebleven opleiders komt er geen ontsnappingskonijn meer uit de hoge hoed. Het CBR heeft hen definitief uitgeschreven als rijschool. Zij kunnen zich terug inschrijven voor het entreebedrag van 308,50 euro. Na de operatie zijn er momenteel 7.756 rijscholen over in het bestand.

De grootschalige operatie van de vernieuwing van de inschrijvingsovereenkomst is daarmee ten einde. Het aantal slapende rijscholen in Nederland blijkt daarmee nog een stuk kleiner te zijn dan verwacht, en ook van een sanering is met dit gekrompen aantal uitgeschreven rijscholen nauwelijks meer te spreken.

Lars Verpalen

Lees ook:

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.