schade, auto, botsing

Financiële strop onvermijdelijk voor vader na rijles aan kind

Als ouder lesgeven aan je kind levert grote financiële risico’s op. Een dochter die van haar vader afgelopen weekeinde haar eerste autorijles kreeg, reed een meubelzaak in Oosterhout binnen waarbij de schade aan het pand opliep tot ongeveer 40.000 euro, terwijl ook van de auto weinig over was. De ouder van de jonge bestuurder zal in dergelijke gevallen moeten betalen voor alle aangerichte ellende, zo laat Koen Janssen van verzekeraar Bovemij weten. Ook met een WA en volledige casco-verzekering.

De vader gaf rijles aan haar dochter terwijl zij achter het stuur zat. Wat er precies gebeurde is niet bekend, maar het meisje reed de pui van een meubelzaak op het Brabantse industrieterrein er uit met grote schade tot gevolg. “Het is in dit geval niet de bestuurder, maar de verzekerde die aansprakelijk wordt gesteld voor alle schade”, aldus Janssen.

Levenslang afbetalen

Bij de ‘rijles’ die de vader aan zijn dochter gaf is er niets of niemand verzekerd, zo laat Janssen weten. “Er is geen sprake van een lessituatie. De auto is niet uitgerust voor de rijles en de vader is niet in het bezit van een geldige licentie. De WA-schade wordt door de verzekeraar betaald, en daarna wordt gekeken of de verzekerde dit gedeeltelijk of geheel terug moet gaan betalen.”

Bij het huidige voorval zal alle veroorzaakte schade moeten worden terugbetaald, zo denkt Janssen. “Er wordt dan gekeken naar de financiële draagkracht van de verzekerde en vervolgens wordt een maandelijks bedrag afgesproken dat moet worden voldaan.” Volgens Janssen mag de vader van geluk spreken dat er niemand achter de deur van de meubelzaak stond die werd geramd. “Bij letselschade praat je al snel over tonnen aan vergoeding. Ik ken voorbeelden van verzekerden die hierdoor hun leven lang honderden euro’s per maand moeten afbetalen.”

Verzekerde wordt aangeslagen

Bij de privéles is het niet de bestuurder, maar de verzekerde die door de verzekeraar wordt aangeslagen voor de terugbetaling. In dit geval dus de vader en niet de dochter. “Ook al is hij volledig casco-verzekerd; ook van de schade aan zijn eigen auto zal hij geen cent terugkrijgen”, aldus Janssen, die daarnaast wijst op de extra kosten als het om een lease-auto gaat. “Dan kunnen die kosten van de schade aan de auto nog allemaal extra verhaald worden.”

Volgens Janssen van Bovemij hangt rijinstructeurs die particulier verzekerd zijn hetzelfde leed boven het hoofd in het geval van een ongeval. “Een lesautoverzekering is echt verplicht. En we zijn in het verleden wel eens rijschoolhouders tegengekomen die dit niet goed op orde hadden. Dan heb je in dergelijke gevallen dus echt een dik probleem.”

Lars Verpalen

Auteur: Lars Verpalen

7 reacties op “Financiële strop onvermijdelijk voor vader na rijles aan kind”

Jack Salendang|24.09.15|11:39

Goede zaak. Duidelijk een gevalletje verkeerde zuinigheid.????
En hetzelfde moet gelden voor bestuurders met alcohol op.
In combinatie met een hoge gevangenisstraf voor de dronken bestuurder dan.

Frans Stolte|24.09.15|13:13

Inderdaad gevalletje verkeerde zuinigheid, en “eigen schuld dikke bult” dus. Nog een geluk dat er geen mensen letsel bij hebben opgelopen want dan had de schade zomaar tientallen keren hoger uit kunnen vallen.

Henk|24.09.15|14:18

Ja rijles geven moet je ook aan de experts overlaten!

Bernd Gaykema|24.09.15|14:27

Hopelijk heeft de vader-dochterrelatie hier niet onder te lijden ….

Louis Dulos|25.09.15|09:15

Ben het helemaal met Henk eens. Niet voor niets gaat er aan ons Instructeurs een zware opleiding vooraf, voordat je het beroep mag uitoefenen. Daarnaast geldt er voor eens een Hogere Verzekeringspremie waarin zulke zaken worden gedekt en is het verstandig om dat zeer zeker goed te regelen. Schoenmaker blijf bij je leest en laat een Rijopleiding aan Ons over. Rijschool Het Knooppunt te Elst.

phet bher|27.09.15|10:14

Tja, het lijkt en kan zo makkelijk, ff een rondje sturen, maar nu zijn de rapen voor pa gaar!
Niet om het goed te praten..maar zeg eens eerlijk….wie heeft niet zelf voor het rijbewijs eens een rondje met z`n pa of ma gereden??

Marie de Bruin|13.03.18|08:43

Wat een verschrikkelijke situatie voor de vader en het kind. Na één autorijles zo diep in de schulden. Die arme jongen gaat zijn rijbewijs voorlopig nog niet halen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Financiële strop onvermijdelijk voor vader na rijles aan kind | RijschoolPro
schade, auto, botsing

Financiële strop onvermijdelijk voor vader na rijles aan kind

Als ouder lesgeven aan je kind levert grote financiële risico’s op. Een dochter die van haar vader afgelopen weekeinde haar eerste autorijles kreeg, reed een meubelzaak in Oosterhout binnen waarbij de schade aan het pand opliep tot ongeveer 40.000 euro, terwijl ook van de auto weinig over was. De ouder van de jonge bestuurder zal in dergelijke gevallen moeten betalen voor alle aangerichte ellende, zo laat Koen Janssen van verzekeraar Bovemij weten. Ook met een WA en volledige casco-verzekering.

De vader gaf rijles aan haar dochter terwijl zij achter het stuur zat. Wat er precies gebeurde is niet bekend, maar het meisje reed de pui van een meubelzaak op het Brabantse industrieterrein er uit met grote schade tot gevolg. “Het is in dit geval niet de bestuurder, maar de verzekerde die aansprakelijk wordt gesteld voor alle schade”, aldus Janssen.

Levenslang afbetalen

Bij de ‘rijles’ die de vader aan zijn dochter gaf is er niets of niemand verzekerd, zo laat Janssen weten. “Er is geen sprake van een lessituatie. De auto is niet uitgerust voor de rijles en de vader is niet in het bezit van een geldige licentie. De WA-schade wordt door de verzekeraar betaald, en daarna wordt gekeken of de verzekerde dit gedeeltelijk of geheel terug moet gaan betalen.”

Bij het huidige voorval zal alle veroorzaakte schade moeten worden terugbetaald, zo denkt Janssen. “Er wordt dan gekeken naar de financiële draagkracht van de verzekerde en vervolgens wordt een maandelijks bedrag afgesproken dat moet worden voldaan.” Volgens Janssen mag de vader van geluk spreken dat er niemand achter de deur van de meubelzaak stond die werd geramd. “Bij letselschade praat je al snel over tonnen aan vergoeding. Ik ken voorbeelden van verzekerden die hierdoor hun leven lang honderden euro’s per maand moeten afbetalen.”

Verzekerde wordt aangeslagen

Bij de privéles is het niet de bestuurder, maar de verzekerde die door de verzekeraar wordt aangeslagen voor de terugbetaling. In dit geval dus de vader en niet de dochter. “Ook al is hij volledig casco-verzekerd; ook van de schade aan zijn eigen auto zal hij geen cent terugkrijgen”, aldus Janssen, die daarnaast wijst op de extra kosten als het om een lease-auto gaat. “Dan kunnen die kosten van de schade aan de auto nog allemaal extra verhaald worden.”

Volgens Janssen van Bovemij hangt rijinstructeurs die particulier verzekerd zijn hetzelfde leed boven het hoofd in het geval van een ongeval. “Een lesautoverzekering is echt verplicht. En we zijn in het verleden wel eens rijschoolhouders tegengekomen die dit niet goed op orde hadden. Dan heb je in dergelijke gevallen dus echt een dik probleem.”

Lars Verpalen

Auteur: Lars Verpalen

7 reacties op “Financiële strop onvermijdelijk voor vader na rijles aan kind”

Jack Salendang|24.09.15|11:39

Goede zaak. Duidelijk een gevalletje verkeerde zuinigheid.????
En hetzelfde moet gelden voor bestuurders met alcohol op.
In combinatie met een hoge gevangenisstraf voor de dronken bestuurder dan.

Frans Stolte|24.09.15|13:13

Inderdaad gevalletje verkeerde zuinigheid, en “eigen schuld dikke bult” dus. Nog een geluk dat er geen mensen letsel bij hebben opgelopen want dan had de schade zomaar tientallen keren hoger uit kunnen vallen.

Henk|24.09.15|14:18

Ja rijles geven moet je ook aan de experts overlaten!

Bernd Gaykema|24.09.15|14:27

Hopelijk heeft de vader-dochterrelatie hier niet onder te lijden ….

Louis Dulos|25.09.15|09:15

Ben het helemaal met Henk eens. Niet voor niets gaat er aan ons Instructeurs een zware opleiding vooraf, voordat je het beroep mag uitoefenen. Daarnaast geldt er voor eens een Hogere Verzekeringspremie waarin zulke zaken worden gedekt en is het verstandig om dat zeer zeker goed te regelen. Schoenmaker blijf bij je leest en laat een Rijopleiding aan Ons over. Rijschool Het Knooppunt te Elst.

phet bher|27.09.15|10:14

Tja, het lijkt en kan zo makkelijk, ff een rondje sturen, maar nu zijn de rapen voor pa gaar!
Niet om het goed te praten..maar zeg eens eerlijk….wie heeft niet zelf voor het rijbewijs eens een rondje met z`n pa of ma gereden??

Marie de Bruin|13.03.18|08:43

Wat een verschrikkelijke situatie voor de vader en het kind. Na één autorijles zo diep in de schulden. Die arme jongen gaat zijn rijbewijs voorlopig nog niet halen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.