politie

Rijinstructeur scheurt rond met 164 km/u en is rijbewijs kwijt

politie

Een rijinstructeur die veel te hard over een rijksweg reed, kan twee maanden zijn beroep niet uitoefenen. De man reed maandagnacht met 164 kilometer per uur op een traject waar 100 kilometer per uur als maximumsnelheid geldt. Het rijbewijs van de instructeurs is ingevorderd en hij is door de politie geconfronteerd met zijn voorbeeldfunctie.

De instructeur zat alleen in de auto en werd betrapt bij een lasercontrole vanaf een viaduct, zo vertelt Dany Ifrah, bekend van het tv-programma Wegmisbruikers en lid van het Team Verkeer van de Eenheid Rotterdam tegen het AD. “Het bordje zat niet op de auto, maar bij de aanhouding bij Barendrecht zagen we aan de dubbele pedalen meteen dat het om een lesauto ging”, zo werd uit zijn mond opgetekend.

Voorbeeldfunctie

De rijinstructeur reed ruim zestig kilometer per uur te hard op de rijksweg A15 bij Hoogvliet, waar 100 kilometer per uur toegestaan is. De politie herkende direct dat het om een lesauto ging, al reed de man niet met een dakbord. “Maar bij de aanhouding bij Barendrecht zagen we aan de dubbele bediening meteen dat het om een lesauto ging”, aldus Ifrah.

Het excuus van de instructeur was dat het rustig op de weg was en dat hij niet in de gaten had dat hij zo hard reed. Dat nam niet weg dat zijn rijbewijs direct ingevorderd werd. Daarnaast werd de rijinstructeur aangesproken op zijn voorbeeldfunctie. “Daar hebben we hem mee geconfronteerd”, zo zegt Ifrah. “Daarnaast baalde hij flink om het verliezen van zijn rijbewijs. De procedure om die via justitie terug te krijgen duurt meestal twee maanden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.