Vierhonderd nieuwe loketten om auto over te schrijven

Bezitters van een auto, motor, brommer of bedrijfswagen kunnen in de loop van dit jaar hun voertuig ook overschrijven of schorsen bij 400 kentekenloketten die voornamelijk bij autobedrijven gevestigd zijn. De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) maakte het altijd mogelijk om deze RDW-diensten aan te bieden bij alle 900 balies van PostNL en de 19 loketten van het RDW, en maakt het nu op dit flinke aantal extra plaatsen mogelijk.

De Stichting Kentekenloket heeft 16 september een erkenning ontvangen van de RDW om de diensten te verlenen. Daarom is het nu de derde instantie in Nederland waar dit kan.

Kentekenloketten

Met de erkenning voor de Stichting Kentekenloket zijn zij bevoegd om op de 400 loketten voertuigen op naam te zetten en over te schrijven. Daarnaast zijn zij bevoegd voor het plaatsen, verlengen en beëindigen van een schorsing.

De kentekenloketten zijn veelal te vinden bij autobedrijven, zo laat de RDW weten. Ze worden in de loop van dit jaar actief. Locaties van alle kentekenloketten zijn te vinden via www.rdw.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.