hulp na ongeval

Rijinstructeur grijpt stuur leerling en voorkomt botsing

Dankzij een zeer alerte rijinstructeur is een harde botsing op een provinciale weg niet catastrofaal afgelopen. Op de N9 bij Schoorl kwam een vrouwelijke bestuurder na een foute stuurmanoeuvre via de berm dwars op de andere weghelft terecht. Haar tegenligger kon niet meer voorkomen dat hij hard tegen de auto op botste, maar de daarachter rijdende lesauto kon door een ingreep van de instructeur precies tussen de twee betrokken voertuigen doorrijden.

De bestuurders van de twee auto’s raakten gewond, de leerling en instructeur in de lesauto zijn ongedeerd. “We hebben een engeltje op onze schouder”, zo tekende RTV Noord-Holland op uit de mond van rijinstructeur Dinny Verduin uit Petten.

Snelle manoeuvre

Leerlinge Larisse Reijne reed met haar instructrice vlak achter de auto die even later een harde botsing zou gaan maken. Verduin bleef alert toen haar leerling enorm schrok en verstijfde van de plots opdoemende auto. “Ik pakte het stuur en stuurde er precies tussendoor”, zo zei ze. “We hebben enorm veel mazzel dat we er niet bovenop geklapt zijn.”

De leerlinge wist in haar schrikreactie nog net het gas los te laten. “Daardoor hadden we gelukkig twee seconden extra tijd. Maar Dinny heeft ons echt gered, ik schrok me een hoedje.” Zo glipte de lesauto precies tussen de twee wagens door.

Direct weer door

Schrik heeft de leerlinge niet overgehouden aan het bijna-ongeval. Larissa is direct na het ongeval en de afwikkeling ervan weer achter het stuur gekropen. “Als je weer een week wacht, wordt het misschien een te hoge drempel”, zei ze tegen het regionale nieuwsmedium.

 

Auteur: Lars Verpalen

3 reacties op “Rijinstructeur grijpt stuur leerling en voorkomt botsing”

Willy Davina|08.10.15|00:27

Daar ben je toch instructeur voor, de kunst van het voorspellen en inzicht.

w Nijman|08.10.15|11:03

goede reactie van jou Willy!

Anton van Hoogstraaten|09.10.15|06:17

Volgens mij hoor je te kunnen stoppen binnen de volgafstand. Die was dus blijkbaar te klein. En dan heb je engeltjes nodig . . .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.