Rijbewijs rijschoolhouder ingevorderd na 80 km/u te hard rijden

Een rijschoolhouder uit Geldrop is zijn rijbewijs vorige week kwijtgeraakt doordat hij 80 kilometer per uur harder reed dan de toegestane snelheid. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd tijdens een alcoholcontrole, zo was te lezen in een bericht dat de man zelf plaatste op een Facebookpagina over politiecontroles in de regio Eindhoven. Het bericht is ondertussen verwijderd.

De man stelde op de Facebook-pagina de vraag of bij een alcoholcontrole het rijbewijs ingevorderd mag worden voor een snelheidsovertreding. In de daaropvolgende verbaasde reacties van anderen die niet snapten dat hij dat als rijschoolhouder niet wist, meldde de man zelf dat hij 80 kilometer per uur te hard had gereden toen hij privé reed met een andere auto dan zijn lesauto.

Felle reacties

De reacties onder het bericht van de rijschoolhouder waren niet van de lucht. Sommigen vinden het absoluut niet kunnen dat hij als rijschoolhouder een dergelijk voorbeeld geeft. Iemand vindt zelfs dat het rijbewijs van de man voorgoed zou moet worden ingenomen. Een moeder meldt direct dat ze haar dochter bij een andere rijschool verder gaat laten lessen.

Voor snelheidsovertredingen hoger dan 50 kilometer per uur kan door de politie het rijbewijs worden ingevorderd. Voor dermate hoge overtredingen wordt op basis van een individuele beslissing van het Openbaar Ministerie een boetebedrag bepaald. Uit de berichten was niet te achterhalen of de overtreding binnen of buiten de bebouwde kom werd begaan.

Auteur: Lars Verpalen

6 reacties op “Rijbewijs rijschoolhouder ingevorderd na 80 km/u te hard rijden”

Michel Kerkhof|09.11.15|17:16

Als rijinstructeur ben ik van mening dat we beter gedrag van onze collega’s mogen verwachten , invordering rijbewijs is een maatregel die voor ieder een geld, invordering wrm pas zal echter ook een gepaste maatregel zijn, en laat het IBKI dan maar bekijken of ze deze bevoegdheid wel terug willen geven. Drank , drugs en dit soort snelheden van rijinstructeurs wat mij betreft einde bevoegheid

Willy Davina|09.11.15|22:46

Hij heeft nu wel eer van zijn werk,en heeft meteen een goed antwoord ik vraag mij af of hij wel eens van art. 5 heeft gehoord.
Ik kan alleen maar zeggen mooie Super Sukkel en dat geeft opvoedkundig les?????

Aris Bakker|12.11.15|12:55

De perfecte rijschoolhouder voor Max! (Verstappen) maar die is toevalligerwijs net geslaagd. En naar ik zeker weet NIET bij DEZE rijschoolhouder :-)

Karel_SVS|12.11.15|22:31

Vreemd? Ooit een rechtszaak bijgewoond tegen een rijschoolhoudster die een dodelijk ongeluk veroorzaakte door onder invloed tegen het verkeer in de snelweg op te gaan. Een jongeman van 25 jaar oud verloor zijn leven. De manoeuvre was ingegeven om aan de achtervolgende politie te ontkomen. Ze was namelijk al diverse keren veroordeeld voor rijden onder invloed. Haar advocaat protesteerde tegen rijontzegging van wege haar broodwinning.
Binnen de Nederlandse rechtsstaat kan het altijd nog gekker.

Bert van den Hoorn|28.11.15|17:29

@ Karel_SVS; En nog steeds zijn er instructeurs die onder invloed rijden. En doorgaans komen zij er goed mee weg, zeker de eerste keer, al dan niet met een leugen omdat zij toevallig in een privéauto rijden en dan verzwijgen dat zij instructeur zijn.

Wilko Lenoir|29.11.15|21:39

@Michel

De WRM pas is overigens gekoppeld aan het rijbewijs. Indien het rijbewijs om welke reden niet meer geldig is, mag je dus automatisch ook geen rjles geven.
(Dit staat ook op de wrm pas)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.