CBR, theorie, examenzaal, examen

Twee fraudeurs bij theorie-examen CBR in Utrecht betrapt

Het CBR heeft zowel maandag als dinsdag een kandidaat die fraude probeerde te plegen tijdens het theorie-examen op heterdaad betrapt. Een vrouw én een man wilden met behulp van opnameapparatuur de examenvragen doorseinen aan een handlanger die de examenstof wel beheerste en zo de antwoorden via die persoon verkrijgen. Een maand geleden werd op het examencentrum in Utrecht ook al een fraudeur op heterdaad betrapt. 

Die persoon wist toen te vluchten. Dat lukten de vrouw en man dinsdag niet. Het CBR waarschuwde de politie, die snel ter plaatse was en de verdachten mee nam naar het bureau. Er is aangifte gedaan tegen hen en de examens zijn ongeldig verklaard. Daarnaast kunnen zij de komende tijd geen examen doen conform het sanctiereglement.

Sweeper

Het CBR gebruikt voor het opsporen van dergelijke opnameapparatuur een sweeper. Dit is een apparaat dat een openstaande 4G- of Wifi-verbinding opspoort. Volgens het CBR heeft dit in combinatie met de invoering van het nieuwe theorie-examen geleid tot een drastische verlaging van het aantal gevallen van voorzegfraude, zoals dit betreft. Slechts een enkeling zou zich hier in 2015 schuldig aan hebben gemaakt. In Utrecht betreft het al wel de tweede in een maand tijd die hierop betrapt wordt.

Lees ook: Fraudeur theorie-examen CBR op heterdaad betrapt en gevlucht in Utrecht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.