CBR, Susi Zijderveld, directeur

CBR-directeur Susi Zijderveld vertrekt naar NS

CBR, Susi Zijderveld, directeur

Algemeen directeur Susi Zijderveld vertrekt bij het CBR. Zij gaat per 1 februari 2016 een positie bekleden in de Raad van Bestuur van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Zijderveld was ruim vijf jaar directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het is nog niet bekend wie haar op gaat volgen.

Zijderveld wordt bij NS aangesteld op voordracht van de Raad van Commissarissen. Zij gaat samen met Roger van Boxtel en Engelhardt Robbe de Raad van Bestuur van het spoorbedrijf vormen.

>>> Lees ook: Niets dan lof voor CBR-directrice met groot hart voor rijscholen

Begrip voor keuze

Zijderveld werd ruim vijf jaar geleden tegelijk met financieel directeur René Verstraeten aangesteld om leiding te geven aan het CBR. De voorzitter van de raad van toezicht, Gerlach Cerfontaine, laat weten het buitengewoon spijtig te vinden dat de directeur vertrekt. “Er is de afgelopen jaren hard gewerkt en veel bereikt maar we zijn nog niet klaar. We begrijpen echter dat zij deze nieuwe uitdaging aanneemt en wensen haar veel succes.”

De komende periode wordt gezocht naar een opvolger voor het collegiaal bestuur. In de tussenliggende periode wordt het directieoverleg gevoerd door financieel directeur René Verstraeten, manager Communicatie Judith Coster, CIO a.i. Jan Boll en directiesecretaris Gerben Schimmel.

NS professionaliseren

De officiële titel van Zijderveld bij NS wordt Chief Governance, Risk & Compliance Officer. De vervulling van deze nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen NS en zal een belangrijke rol moeten spelen bij het realiseren van de gewenste cultuurverandering.

De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de benoeming. “Mevrouw Zijderveld beschikt over brede bestuurlijke ervaring, onder meer bij De Nederlandsche Bank (DNB) en als bestuursvoorzitter bij het CBR. Haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur zijn bijzonder waardevol voor deze positie. De Raad van Commissarissen is er van overtuigd dat zij over de vereiste kwaliteiten en daadkracht beschikt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren die passen bij een maatschappelijke onderneming in het openbaar vervoer met een hoog en integer normbesef.”

Lees ook: Niets dan lof voor CBR-directrice met groot hart voor rijscholen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.