CBR-systemen vaak onbereikbaar door aanstaande vervanging

Bijna twintig keer deed het CBR dit jaar een melding van een storing of onderhoud aan de CBR-systemen ‘TOP Internet’ en ‘Mijn CBR’. De sluiting van die systemen is noodzakelijk om de continuïteit van het huidige systeem te waarborgen, terwijl ze de komende jaren stap voor stap worden vervangen.

De systemen zijn belangrijke platformen voor rijschoolhouders en leerlingen. Via Mijn CBR moeten theorie-examens worden aangevraagd, moeten rijscholen gemachtigd worden voor het reserveren van een praktijkexamen en kan iemand zijn Eigen Verklaringen en behaalde diploma’s inzien. Rijschoolhouders gebruiken TOP als examenreserveringssysteem. Het systeem is alleen te gebruiken in Internet Explorer en Firefox.

Vervangen

Alle CBR-systemen worden de komende jaren stap voor stap vervangen, laat het CBR weten. “Om het hier en nu te waarborgen, is onderhoud nodig”, zegt woordvoerder Nathalie Dingeldein. “Dat doen we zoveel mogelijk ’s avonds en in het weekend, maar soms is het nodig om het overdag te doen.” Daarin zijn onvoorziene storingen uiteraard niet meegenomen.

Het CBR meldt op TOP en op de website wanneer de systemen niet werken, zodat klanten en rijscholen op de hoogte zijn. TOP is sowieso niet onbeperkt bereikbaar: TOP internet is van maandag tot en met zaterdag beschikbaar van 06.00 tot 24.00 uur en op zondag van 13.00 tot 24.00 uur.

Gesloten?

Het CBR communiceert via de nieuwspagina over onderhoud en storingen aan de systemen. Het is wijs om deze geregeld in de gaten te houden, of je aan te melden voor de nieuwsberichten, zodat je deze via e-mail ontvangt.

Het eerstvolgende systeemonderhoud staat inmiddels alweer gepland. Op zondag 29 november zijn alle CBR-systemen door dit onderhoud de gehele zondag gesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “CBR-systemen vaak onbereikbaar door aanstaande vervanging”

Els van Voren|28.11.15|15:51

De CBR verplicht iedereen online de zaken te regelen, maar bepaald tevens de gebrekkige openingstijden, welke nog eens aangevuld worden met storingen. Het CBR verhoogt echter per 01-01-2016 gewoon weer haar tarieven met gemiddeld 5%!
Hoe kan de politiek het CBR dit gepruts belonen door akkoord te gaan met prijsverhogingen? Prijzen naar beneden zolang het niet goed werkt, en de automatiseerders harder aanpakken!! Word het niet tijd dat de verantwoordelijke minister op het matje word geroepen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.