Rijgedrag van je kinderen te volgen via apparaatje in auto

Via een app op de telefoon en een kastje in de auto kunnen ouders het rijgedrag van hun kinderen in de gaten houden. Een Belgisch bedrijf heeft een kastje ontwikkeld dat tijdstippen, posities en snelheden van de rijdende zoon of dochter analyseert en dat een signaal doorstuurt via sms of e-mail wanneer de snelheidslimiet wordt overschreden.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), de Belgische Veilig Verkeer Nederland, heeft haar volledige steun aan het apparaat toegezegd, die de naam RookieDongle draagt.

Overal volgen

Het apparaatje wordt ingeplugd in de auto en kent een interne GPS. Wanneer deze geactiveerd is, kunnen ouders via hun smartphone, tablet of computer nagaan waar hun kind zich bevindt. Wanneer de zoon of dochter te hard rijdt, krijgen de ouders een e-mail of sms. Er is ook een zogenaamde Stealth-Modus, waarbij van jonge chauffeurs die voorzichtig rijden geen informatie door wordt gezonden.

De RookieDongle moet zowel de veiligheid van de chauffeur vergroten als voordelen opleveren voor de autoverzekering, zo zegt oprichter Christophe Neyt. “De rapporten zijn vooral een manier om het rijgedrag van zoon of dochter bespreekbaar te maken. Maar daarnaast is veilig rijgedrag perfect aan te tonen, en het is logisch dat daar een goedkopere verzekering tegenover staat.”

Het toestel is volgens de ontwikkelaars probleemloos aan te sluiten zonder technologische kennis. Ook wanneer het apparaatje wordt verwijderd, krijgen de ouders een bericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijgedrag van je kinderen te volgen via apparaatje in auto | RijschoolPro

Rijgedrag van je kinderen te volgen via apparaatje in auto

Via een app op de telefoon en een kastje in de auto kunnen ouders het rijgedrag van hun kinderen in de gaten houden. Een Belgisch bedrijf heeft een kastje ontwikkeld dat tijdstippen, posities en snelheden van de rijdende zoon of dochter analyseert en dat een signaal doorstuurt via sms of e-mail wanneer de snelheidslimiet wordt overschreden.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), de Belgische Veilig Verkeer Nederland, heeft haar volledige steun aan het apparaat toegezegd, die de naam RookieDongle draagt.

Overal volgen

Het apparaatje wordt ingeplugd in de auto en kent een interne GPS. Wanneer deze geactiveerd is, kunnen ouders via hun smartphone, tablet of computer nagaan waar hun kind zich bevindt. Wanneer de zoon of dochter te hard rijdt, krijgen de ouders een e-mail of sms. Er is ook een zogenaamde Stealth-Modus, waarbij van jonge chauffeurs die voorzichtig rijden geen informatie door wordt gezonden.

De RookieDongle moet zowel de veiligheid van de chauffeur vergroten als voordelen opleveren voor de autoverzekering, zo zegt oprichter Christophe Neyt. “De rapporten zijn vooral een manier om het rijgedrag van zoon of dochter bespreekbaar te maken. Maar daarnaast is veilig rijgedrag perfect aan te tonen, en het is logisch dat daar een goedkopere verzekering tegenover staat.”

Het toestel is volgens de ontwikkelaars probleemloos aan te sluiten zonder technologische kennis. Ook wanneer het apparaatje wordt verwijderd, krijgen de ouders een bericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.