Rijscholen bundelen krachten voor 3FM Serious Request

Rijscholen uit de regio Kennemerland slaan de handen ineen voor Serious Request. Zij werken in de sponsoractie Drive4Life samen om geld op te halen voor de 3FM-actie. Rijschoolhouders helpen bestuurders op een verkeersveiligheidsdag met verschillende onderdelen van rijvaardigheid tegen een donatie van tien euro.

3FM organiseert de actie met het Glazen Huis dit jaar in Heerlen. Drie DJ’s trekken zaterdag tot en met kerstavond in het huis en maken daar non-stop radio zonder te eten. Het opgehaalde donatiebedrag gaat naar het Rode Kruis. Dit jaar komt dat ten goede van kinderen in oorlogs- en conflictgebieden.

Drive4Life

De sponsoractie Drive4Life bestaat al langer. Rijscholen uit de regio Kennemerland komen komende zaterdag voor deze dag samen in Haarlem op een groot parkeerterrein. Bezoekers krijgen voor een donatie van tien euro keuze in een hoop aantal ritten in een lesauto.

Zij volgen een eerste les in de auto, al dan niet met een aanhangwagen, of zij doen dit op een brommer of motor. Ze mogen daarnaast hun rijvaardigheid opfrissen wanneer het rijbewijs al een paar jaar ongebruikt in een la ligt. Of ze stappen naast een instructeur in de auto die hen slippend en driftend alle hoeken van het terrein laat zien.

Ongeval met smartphone

Dit jaar zal ook een ongevallensimulator aanwezig zijn waar je kunt leren hoe je veilig uit een auto komt als deze op zijn dak ligt. Tevens zal er een compleet parcours zijn waar je kunt ervaren wat afleidingen zoals bellen en sms’en achter het stuur voor effect heeft.

Doneren voor de sponsoractie kan ook online via www.d4l.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Rijscholen bundelen krachten voor 3FM Serious Request”

Kees Foks|23.12.15|18:40

Dus de rijinstructeurs werken een dag gratis begrijp ik hieruit? De dj in het glazen huis doen het niet gratis die verdienen tegen de 200000,- per jaar per persoon als ik goed ben ingelicht. Vreemde zaak

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.