Individueel theorie-examen fors succesvoller dan regulier

Fors meer examenkandidaten slagen gemiddeld gezien voor het individueel begeleid theorie-examen B dan voor het reguliere theorie-examen. Terwijl van de kandidaten die via de reguliere weg examen doet iets meer dan 40 procent slaagt, ligt dat percentage bij het individueel begeleid examen op bijna 50 procent.

Dat is te zien in een analyse van VerkeersPro van CBR-cijfers over de periode van oktober 2014 tot en met september 2015.

Ruim 17.000 examens

In die twaalf maanden werden in totaal 17.221 individueel begeleide theorie-examens afgelegd, waarvan bijna 8600 met goed gevolg. Dat is een slagingspercentage van 49,8 procent.

Iedere week vinden ongeveer tussen de 300 en 400 van deze speciale examens plaats. Ruim één op de vijf van deze bijzondere theorie-examens wordt afgelegd met behulp van een tolk. Het zal hier dus waarschijnlijk om buitenlandse examinanten gaan.

Speciaal examen

Het individueel begeleid theorie-examen is bedoeld voor kandidaten met bepaalde cognitieve stoornissen zoals autisme, ernstige dyslexie of het syndroom van down. Ook kandidaten met heel veel faalangst kunnen op het examen worden gestuurd.

Dit moet de rijschool doen. Het examen kost 85 euro en wordt afgeschermd zodat het beschikbaar blijft voor diegenen die het echt nodig hebben. Het examen duurt 60 minuten en wordt afgelegd in een aparte ruimte met een CBR-medewerker die de vragen voorleest en waar gewenst toelichting geeft bij de vraag.

Lars Verpalen

Lees ook: Welke leerling stuur je op individueel begeleid theorie-examen?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Individueel theorie-examen fors succesvoller dan regulier | RijschoolPro

Individueel theorie-examen fors succesvoller dan regulier

Fors meer examenkandidaten slagen gemiddeld gezien voor het individueel begeleid theorie-examen B dan voor het reguliere theorie-examen. Terwijl van de kandidaten die via de reguliere weg examen doet iets meer dan 40 procent slaagt, ligt dat percentage bij het individueel begeleid examen op bijna 50 procent.

Dat is te zien in een analyse van VerkeersPro van CBR-cijfers over de periode van oktober 2014 tot en met september 2015.

Ruim 17.000 examens

In die twaalf maanden werden in totaal 17.221 individueel begeleide theorie-examens afgelegd, waarvan bijna 8600 met goed gevolg. Dat is een slagingspercentage van 49,8 procent.

Iedere week vinden ongeveer tussen de 300 en 400 van deze speciale examens plaats. Ruim één op de vijf van deze bijzondere theorie-examens wordt afgelegd met behulp van een tolk. Het zal hier dus waarschijnlijk om buitenlandse examinanten gaan.

Speciaal examen

Het individueel begeleid theorie-examen is bedoeld voor kandidaten met bepaalde cognitieve stoornissen zoals autisme, ernstige dyslexie of het syndroom van down. Ook kandidaten met heel veel faalangst kunnen op het examen worden gestuurd.

Dit moet de rijschool doen. Het examen kost 85 euro en wordt afgeschermd zodat het beschikbaar blijft voor diegenen die het echt nodig hebben. Het examen duurt 60 minuten en wordt afgelegd in een aparte ruimte met een CBR-medewerker die de vragen voorleest en waar gewenst toelichting geeft bij de vraag.

Lars Verpalen

Lees ook: Welke leerling stuur je op individueel begeleid theorie-examen?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.