Bovag Rijscholen zoekt nieuw bestuurslid kleine rijscholen

Brancheorganisatie Bovag Rijscholen is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Het gaat om een geschikte opvolger voor Bep van der Linden. Zij heeft momenteel nog zitting in het bestuur namens de kleine professionele rijscholen, maar haar zittingstermijn loopt af.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 16 februari aanstaande in Bunnik wordt de bestuurder benoemd. Voor 18 januari kunnen geïnteresseerden zich melden bij Bovag.

Profiel

Bovag heeft een duidelijk profiel opgesteld voor het toekomstige bestuurslid. Deze moet onder andere kennis en kunde van de markt hebben, een actief ondernemer zijn midden in zijn carriere, moet kunnen vergaderen, delegeren en eigen belang op goede momenten kunnen scheiden van algemeen belang.

Op persoonlijk gebied moet de kandidaat ‘authentiek zichzelf zijn’, initiatief kunnen nemen en de toon kunnen zetten, geen meeprater zijn en vooral gedreven zijn om de rijschoolbranche in Nederland en de samenwerking in de branche verder te helpen.

Tenslotte heeft de toekomstig bestuurslid bij voorkeur een kleinschalige professionele rijschool en bezit hij en staat hij bekend als een ervaren ondernemer in de branche. De persoon mag geen verleden hebben dat hem belemmert in zijn werk als bestuurder en beschikt over een ruim netwerk binnen en buiten de branche.

Herbenoeming

Na de aanmeldingsperiode gaat een vacaturecommissie de kandidaten beoordelen en een kandidaat voordragen aan de algemene ledenvergadering in februari. Uiterlijk drie weken voor deze algemene ledenvergadering presenteert Bovag de door het bestuur geselecteerde kandidaat per nieuwsbrief aan de leden.

In deze brief komt ook de beoogde herbenoeming (tot oktober 2019) van vicevoorzitter Lex Wierks aan de orde. De leden van Bovag Rijscholen hebben, nadat ze hebben gehoord wie er benoemd kunnen gaan worden, vervolgens tot twee weken voor de ALV de gelegenheid als tegenkandidaat gesteld te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Bovag Rijscholen zoekt nieuw bestuurslid kleine rijscholen”

Kemal Lism|13.01.16|22:27

Leuk hoor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bovag Rijscholen zoekt nieuw bestuurslid kleine rijscholen | RijschoolPro

Bovag Rijscholen zoekt nieuw bestuurslid kleine rijscholen

Brancheorganisatie Bovag Rijscholen is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Het gaat om een geschikte opvolger voor Bep van der Linden. Zij heeft momenteel nog zitting in het bestuur namens de kleine professionele rijscholen, maar haar zittingstermijn loopt af.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 16 februari aanstaande in Bunnik wordt de bestuurder benoemd. Voor 18 januari kunnen geïnteresseerden zich melden bij Bovag.

Profiel

Bovag heeft een duidelijk profiel opgesteld voor het toekomstige bestuurslid. Deze moet onder andere kennis en kunde van de markt hebben, een actief ondernemer zijn midden in zijn carriere, moet kunnen vergaderen, delegeren en eigen belang op goede momenten kunnen scheiden van algemeen belang.

Op persoonlijk gebied moet de kandidaat ‘authentiek zichzelf zijn’, initiatief kunnen nemen en de toon kunnen zetten, geen meeprater zijn en vooral gedreven zijn om de rijschoolbranche in Nederland en de samenwerking in de branche verder te helpen.

Tenslotte heeft de toekomstig bestuurslid bij voorkeur een kleinschalige professionele rijschool en bezit hij en staat hij bekend als een ervaren ondernemer in de branche. De persoon mag geen verleden hebben dat hem belemmert in zijn werk als bestuurder en beschikt over een ruim netwerk binnen en buiten de branche.

Herbenoeming

Na de aanmeldingsperiode gaat een vacaturecommissie de kandidaten beoordelen en een kandidaat voordragen aan de algemene ledenvergadering in februari. Uiterlijk drie weken voor deze algemene ledenvergadering presenteert Bovag de door het bestuur geselecteerde kandidaat per nieuwsbrief aan de leden.

In deze brief komt ook de beoogde herbenoeming (tot oktober 2019) van vicevoorzitter Lex Wierks aan de orde. De leden van Bovag Rijscholen hebben, nadat ze hebben gehoord wie er benoemd kunnen gaan worden, vervolgens tot twee weken voor de ALV de gelegenheid als tegenkandidaat gesteld te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Bovag Rijscholen zoekt nieuw bestuurslid kleine rijscholen”

Kemal Lism|13.01.16|22:27

Leuk hoor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.