ANWB, lesauto, rijopleiding

Leerlingen en franchisenemers kiezen nieuwe auto en uitstraling ANWB Rijopleiding

Het wagenpark van ANWB Rijopleiding krijgt een metamorfose. Binnen twee jaar worden de 350 huidige lesauto’s vervangen door de nieuwe Volkswagen Golf 7 én worden ze voorzien van een nieuwe bestickering. Een grote ANWB-delegatie was vorige week aanwezig bij de officiële onthulling van de nieuwe lesauto, die is gekozen door jongeren en rijcoaches.

ANWB Rijopleiding is in een aantal jaar uitgegroeid tot het grootste rijschoolmerk van Nederland. In 2015 heeft die omzetgroei zich opnieuw fors doorgezet met 20 procent, maar onderzoek onder de leerlingen wees uit dat er wel wat te verbeteren viel aan de lesauto’s en uitstraling van de wagens.

Nieuw design

De autobelettering van de huidige reeks Volkswagen Polo’s is afkomstig van 2009. “We hoorden uit jongerenpanels dat zij dit wel redelijk gedateerd vonden”, vertelt Jan Ronald Waanders, Marketing & E-Commerce manager van ANWB. “Het upgraden van de auto bood dus een mooie aanleiding om ook een aantal designers aan het werk te zetten.”

Zij kwamen met een totaal van twaalf ontwerpen, waarvan de beste vier zijn voorgelegd aan jongeren van 16 tot en met 24 jaar en alle franchisenemers. Unaniem werd gekozen voor de nieuwe look: een moderne uitwerking van het ANWB-logo over de hele lesauto.

Leerlingen zijn positief over de verfrissende uitstraling van het ontwerp, zo blijkt uit die peiling. “Verrassend jong, snel en voor de ANWB ook redelijk wild”, wordt gezegd. “De moderne uitstraling valt op”, schrijft een andere leerling.

Polo naar Golf 7

De win-win-win-situatie werd verder uitgebreid met het vervangen van de Polo door de nieuwe Volkswagen Golf 7. Ook hier is de ANWB niet over één nacht ijs gegaan. “Er waren meerdere opties, waaronder ook de Mini Cooper en de Mercedes-Benz A Klasse, maar het grootste deel van de geïnterviewde jongeren en franchisenemers van de ANWB was het meest positief over de Golf”, vertelt Waanders. “Niet voor niets is deze ook door rijinstructeurs verkozen tot lesauto van het jaar 2016.”

ANWB is daarom gaan onderhandelen met Pon, Volkswagen-importeur, en heeft voor het immense wagenpark een goede deal kunnen sluiten. Sander Borsten, Directeur van ANWB Rijopleiding spreekt van een echte upgrade. “Hij is een slag groter, waardoor onze rijcoaches een ruimere en luxere werkplek krijgen. Tegelijk is het leasetarief heel scherp waardoor we een kostenbesparing bewerkstelligen voor onze franchisenemers. Daarnaast hebben we in de goede relatie met PON/VW mooie afspraken kunnen maken voor samenwerking op de langere termijn. Maar het doorslaggevende aspect voor deze autokeuze is onze focus op klanten- en medewerkerstevredenheid. Immers; zowel de leerling als de rijcoach lest het liefst in deze auto”.

ANWB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.