caravan, controle, rijbewijs, politie, gewicht,auto, aanhanger

Frankrijk overweegt puntenrijbewijs buitenlandse bestuurders

Frankrijk overweegt een puntenrijbewijs voor buitenlandse bestuurders in te voeren. Een buitenlander zou in het land punten verliezen bij een overtreding en bij een opeenstapeling van overtredingen zelfs een rijontzegging kunnen krijgen.

Dat melden Franse media zoals Bienpublic. De Fransen zouden het spuugzat zijn dat buitenlanders veel ongelukken veroorzaken en snelheidsovertredingen begaan.

Puntensysteem

Het puntensysteem is een onderdeel van een pakket aan maatregelen dat Frankrijk treft om het aantal verkeersdoden dat momenteel stijgt drastisch terug te brengen. Boetes verstrekken aan buitenlandse bestuurders heeft weinig zin, zo maakten Franse media bekend. Er zijn massa’s bekeuringen die nooit worden betaald.

Er zou daarom ook mogelijk een zwartboek komen met wanbetalers. Daarnaast komen er vier keer zoveel radarcontroles en ongeveer 500 extra flitskasten. Zo moeten ook bumperklevers en hardrijders met caravans vaker gepakt gaan worden.

Daarnaast gaat Frankrijk experimenteren met drones die gaan patrouilleren. Het kleine vliegende apparaatje met ingebouwde camera’s moet op termijn de helikopterpatrouilles overnemen. De ANWB heeft overigens al gereageerd op het puntenrijbewijs. Zij zien het niet als een potentieel effectieve maatregel en zien liever dat veelplegers hogere boetes gaan betalen.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Frankrijk overweegt puntenrijbewijs buitenlandse bestuurders | RijschoolPro
caravan, controle, rijbewijs, politie, gewicht,auto, aanhanger

Frankrijk overweegt puntenrijbewijs buitenlandse bestuurders

Frankrijk overweegt een puntenrijbewijs voor buitenlandse bestuurders in te voeren. Een buitenlander zou in het land punten verliezen bij een overtreding en bij een opeenstapeling van overtredingen zelfs een rijontzegging kunnen krijgen.

Dat melden Franse media zoals Bienpublic. De Fransen zouden het spuugzat zijn dat buitenlanders veel ongelukken veroorzaken en snelheidsovertredingen begaan.

Puntensysteem

Het puntensysteem is een onderdeel van een pakket aan maatregelen dat Frankrijk treft om het aantal verkeersdoden dat momenteel stijgt drastisch terug te brengen. Boetes verstrekken aan buitenlandse bestuurders heeft weinig zin, zo maakten Franse media bekend. Er zijn massa’s bekeuringen die nooit worden betaald.

Er zou daarom ook mogelijk een zwartboek komen met wanbetalers. Daarnaast komen er vier keer zoveel radarcontroles en ongeveer 500 extra flitskasten. Zo moeten ook bumperklevers en hardrijders met caravans vaker gepakt gaan worden.

Daarnaast gaat Frankrijk experimenteren met drones die gaan patrouilleren. Het kleine vliegende apparaatje met ingebouwde camera’s moet op termijn de helikopterpatrouilles overnemen. De ANWB heeft overigens al gereageerd op het puntenrijbewijs. Zij zien het niet als een potentieel effectieve maatregel en zien liever dat veelplegers hogere boetes gaan betalen.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.