IBKI,CEC

Tarieven individuele bijscholing WRM fors omhoog bij IBKI

De tarieven voor individuele praktische WRM-bijscholing bij het IBKI gaan vanaf april fors omhoog. Het reguliere bedrag gaat omhoog van 257 naar 290 euro, en het spoedtarief van 407 naar 440 euro. De kosten voor centrale praktische bijscholing gaan juist omlaag. Op deze manier wil het IBKI het gebruik van deze locaties stimuleren.

De examentarieven worden aangepast per 1 april 2016. Het ministerie heeft deze goedgekeurd. Deze tariefwijzigingen gaan in voor alle boekingen die vanaf nu worden gedaan voor examens vanaf 1 april. Reeds op naam geboekte examens die al voor de huidige examentarieven zijn gefactureerd, worden niet gecorrigeerd.

Individueel of centraal

Het IBKI wil het gebruik van de centrale bijscholingslocaties stimuleren door het bedrag hiervoor naar beneden te brengen. De daling is hier wel minimaal: van 221 naar 215 euro. Het verschil is daarmee uiteraard wel groter geworden: het is nu 75 euro goedkoper om op een centrale locatie van het IBKI praktische bijscholing te volgen. Een overzicht van deze locaties vind je hier. Vanaf 1 april wordt deze lijst flink uitgebreid.

Ook bij de stage (fase 3a) voor de opleiding tot rijinstructeur worden individueel en centraal verder uit elkaar geduwd. Reguliere, individuele stagebeoordeling voor de categorie B stijgt in kosten van 447 naar 475 euro, terwijl de centrale variant 11 euro goedkoper wordt en nog maar 400 euro kost.

WRM-tarieven per 1 april 2016

Nieuwe WRM

“Als de WRM per (vermoedelijk) 1 januari 2017 wordt gewijzigd, zal IBKI veel minder praktijkbegeleidingen uitvoeren”, stelt de toetsingsinstantie. “Dan is het belangrijk dat kandidaten voor een zo efficiënt mogelijke examenvorm – het examen op een centrale locatie – kiezen. Efficiënt voor IBKI én voor de kandidaat, omdat IBKI zo beter kan plannen en de kandidaat sneller kan worden ingedeeld.”

Vanaf 1 april 2016 zal IBKI het aantal centrale examenlocaties flink hebben uitgebreid. “In principe worden in alle regio’s examens gepland. Uiteraard blijven we daarbij wel inspelen op de feitelijke vraag naar die examens. De centrale examens zijn direct online te boeken. De individuele examens blijven daarnaast ook gewoon mogelijk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

6 reacties op “Tarieven individuele bijscholing WRM fors omhoog bij IBKI”

Bert de Weerd|18.02.16|13:47

“bijscholing” ?? Was het maar bijscholing! Ik heb er niets aan gehad en het kost klauwen met geld.

André van Polen|18.02.16|14:18

Eigenlijk te belachelijk voor woorden, Als wij onze tarieven omhoog doen krijg je geen leerling meer. Maar elk jaar veranderen zowel bij CBR en nu weer bij IBKI de bedragen voor examens en bijscholing.

Gewoon met € 30,00 alsof het niets is.

Marlon Meereboer|18.02.16|20:51

Waarom heeft CBR en IBKI geen gezonde concurrentie

Leo van Bruggen|19.02.16|11:04

Waarom wordt het duurder denk je:vanaf 1 januari 2017 minder praktijkbegeleidingen, dus minder inkomsten voor het IBKI. daarom beginnen ze nu vast met verhogen. Reken maar dat ze dat tegen die tijd nog een een keer doen! En inderdaad, je leert er helemaal niks van.

Rij School|20.02.16|12:35

Het IBKI heeft een veel gevaarlijker troef in handen. Wat gebeurt er als de IBKI examinators in een werkoverleg krijgen te horen dat het aantal examens terug loopt en dat (gedwongen) ontslagen niet uitgesloten zijn? Dan kan het zomaar gebeuren dat het % van minder praktijkbegeleidingen gelijk staat aan het aantal instructeurs wat zakt, op die manier kunnen de IBKI examinators zelf hun baan veilig stellen!

Kenny Willemsen|24.02.16|18:59

Ja ja waar is hier dan de marktwerking? hoe werkt dat bij IBKI en CBR als ze geen concurrentie hebben? Ik denk dat als er een organisatie opstaat die zich concurrerend op kan stellen je dan pas marktwerking krijgt en dan is de monopoliepositie waarin alleen een ibki of een cbr de prijs bepaald over. Pas dan kan je als instructeur kiezen en waar voor je geld gaan bedingen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.