VerkeersPro live op BNR: ‘Kies een professionele rijschool’

VerkeersPro-redacteur Lars Verpalen gaf donderdag op BNR Nieuwsradio toelichting op de explosieve toename van het aantal rijinstructeurs in Nederland. Presentator Roelof Hemmen vroeg onder andere naar de beweegredenen tot het worden van rijinstructeur en de problematiek die kan ontstaan als gevolg van de prijzenslag in de rijschoolbranche.

Beluister het fragment via BNR.nl

In tien jaar tijd is het aantal rijinstructeurs toegenomen van 10.000 naar 15.000, zo publiceerde VerkeersPro eerder vandaag. Ook het aantal rijscholen steeg in die periode stevig; van 5.000 naar 8.000. Door het gelijk blijven van het aantal rijschoolleerlingen is de markt compleet scheefgegroeid.

Kies een professionele rijschool

Verpalen vertelde op BNR onder andere over de financiële steun die het UWV gaf aan honderden werklozen om een opleiding tot rijinstructeur te volgen en de problemen die dit met zich mee hebben gebracht. Daarnaast werd de prijzenslag in de markt benoemd die voortkomt uit de moordende concurrentie, waardoor dit uiteindelijk ten koste gaat van de kwaliteit én dus de verkeersveiligheid.

“Het gebrek aan een ondernemersvergunning en het feit dat er totaal geen controle is op de kwaliteit van rijscholen roept veel irritatie op in de branche”, vertelde Verpalen. “Daardoor stromen er eigenlijk heel veel mensen in die les geven die daar eigenlijk helemaal niet bekwaam voor zijn.”

Ook werd een advies meegegeven door VerkeersPro over de keuze voor een rijschool. “Uiteindelijk zie je dat mensen die voor een goedkope rijschool kiezen, uiteindelijk zelf merken dat ze niet goed leren rijden en alsnog naar een professionele rijschool overstappen. Dus maak je die keuze, ook richting de ouders, kies voor die professionele rijschool om een gedegen weggebruiker te worden.”

Beluister het fragment via BNR.nl

Lees het artikel: Rijschoolbranche compleet scheefgegroeid in periode 2005-2015

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “VerkeersPro live op BNR: ‘Kies een professionele rijschool’”

Aad Vliegenthart|29.02.16|10:38

Hallo meneer Verpalen,

Kunt U mij de definitie geven van een profesionele rijschool?

Kees Foks|12.03.16|17:42

Lesprijs heeft niets met kwaliteit te maken maar met fatsoen .En als de overheid een soort van onderwijsinspectie wil losloten op de rijschool branche zoals dit ook gebeurd in het reguliere (basis) onderwijs ,ik vind het prima. Maar dan ook het salaris en de andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals die op een basisschool onderwijs van toepassing zijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VerkeersPro live op BNR: ‘Kies een professionele rijschool’ | RijschoolPro

VerkeersPro live op BNR: ‘Kies een professionele rijschool’

VerkeersPro-redacteur Lars Verpalen gaf donderdag op BNR Nieuwsradio toelichting op de explosieve toename van het aantal rijinstructeurs in Nederland. Presentator Roelof Hemmen vroeg onder andere naar de beweegredenen tot het worden van rijinstructeur en de problematiek die kan ontstaan als gevolg van de prijzenslag in de rijschoolbranche.

Beluister het fragment via BNR.nl

In tien jaar tijd is het aantal rijinstructeurs toegenomen van 10.000 naar 15.000, zo publiceerde VerkeersPro eerder vandaag. Ook het aantal rijscholen steeg in die periode stevig; van 5.000 naar 8.000. Door het gelijk blijven van het aantal rijschoolleerlingen is de markt compleet scheefgegroeid.

Kies een professionele rijschool

Verpalen vertelde op BNR onder andere over de financiële steun die het UWV gaf aan honderden werklozen om een opleiding tot rijinstructeur te volgen en de problemen die dit met zich mee hebben gebracht. Daarnaast werd de prijzenslag in de markt benoemd die voortkomt uit de moordende concurrentie, waardoor dit uiteindelijk ten koste gaat van de kwaliteit én dus de verkeersveiligheid.

“Het gebrek aan een ondernemersvergunning en het feit dat er totaal geen controle is op de kwaliteit van rijscholen roept veel irritatie op in de branche”, vertelde Verpalen. “Daardoor stromen er eigenlijk heel veel mensen in die les geven die daar eigenlijk helemaal niet bekwaam voor zijn.”

Ook werd een advies meegegeven door VerkeersPro over de keuze voor een rijschool. “Uiteindelijk zie je dat mensen die voor een goedkope rijschool kiezen, uiteindelijk zelf merken dat ze niet goed leren rijden en alsnog naar een professionele rijschool overstappen. Dus maak je die keuze, ook richting de ouders, kies voor die professionele rijschool om een gedegen weggebruiker te worden.”

Beluister het fragment via BNR.nl

Lees het artikel: Rijschoolbranche compleet scheefgegroeid in periode 2005-2015

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “VerkeersPro live op BNR: ‘Kies een professionele rijschool’”

Aad Vliegenthart|29.02.16|10:38

Hallo meneer Verpalen,

Kunt U mij de definitie geven van een profesionele rijschool?

Kees Foks|12.03.16|17:42

Lesprijs heeft niets met kwaliteit te maken maar met fatsoen .En als de overheid een soort van onderwijsinspectie wil losloten op de rijschool branche zoals dit ook gebeurd in het reguliere (basis) onderwijs ,ik vind het prima. Maar dan ook het salaris en de andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals die op een basisschool onderwijs van toepassing zijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.