Mercedes-Benz, lesauto, rijschool, Driving Academy

Mercedes-Benz gestopt met DrivingAcademy in Nederland

De Mercedes-Benz Driving Academy (MBDA) is wereldwijd zo goed als gestopt. De rijopleiding is onder andere in Nederland als een nachtkaars uitgegaan. De website van de MBDA ging eerst een tijd buiten werking en is nu al in gebruik door een andere rijschool. Mercedes-Benz was niet beschikbaar voor commentaar over de redenen van de exit.

De rijopleiding van de Mercedes-Benz DrivingAcademy bestond sinds 2009. In Groot-Brittannië werd afgetrapt, waarna ook in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en China rijlessen via de academie gegeven werden. Nederland volgde in november 2012. Momenteel lijkt de Academy alleen nog actief in de Canadese plaatsen Vancouver en Kelowna.

Driving Coaches

De DrivingAcademy van Mercedes-Benz leek aanvankelijk snel te groeien. In het eerste jaar groeide de Academy van vier naar twaalf rijinstructeurs, die Driving Coaches werden genoemd. De instructeurs waren voornamelijk actief in de regio Amsterdam, Utrecht en Zuid-Holland. Ook in Eindhoven werd in de loop van de jaren een Academy opgestart.

De toegevoegde waarde van de opleiding zat volgens Mercedes-Benz in het feit dat de MBDA actief bij zou dragen aan het vergroten van het zelfinzicht in risico’s van beginnende bestuurders. Bovendien was er veel aandacht voor risicofactoren die kunnen voortvloeien uit de persoonlijke levensstijl.

Jonge automobilisten hebben een relatief hoog risico op verkeersongevallen, omdat ze ‘plotseling’ blootgesteld worden aan verschillende omstandigheden en situaties waar ze geen ervaring mee hebben en waar ze niet in getraind zijn.

Landelijke dekking

De DrivingAcademy moest op termijn naar landelijke dekking in Nederland. Zo ver is het dus niet gekomen. Alle websites staan op zwart, behalve die van Canada. Hoeveel leerlingen de Academy uiteindelijk heeft opgeleid, is niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.