Directeur Petra Delsing van het CBR

Petra Delsing benoemd tot nieuwe algemeen directeur CBR

Directeur Petra Delsing van het CBR

Petra Delsing is vanaf 1 mei 2016 de nieuwe algemeen directeur van het CBR. Zij zal samen met financieel directeur René Verstraeten een collegiaal bestuur vormen. Delsing is voor de functie benoemd door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Delsing heeft Politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen. Ze is op dit moment Directeur Verkeer en Openbare Ruimte bij de gemeente Amsterdam.

Eerder was zij Directeur Stadsbeheer Den Haag en heeft ze meerdere managementfuncties bekleed bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Rijkswaterstaat. Ook heeft ze een nevenfunctie als lid van de Raad van Toezicht van verkeerskennisplatform CROW. “Vanuit die kennis en ervaring is ze uitstekend ingevoerd in het werkveld van mobiliteit en verkeersveiligheid”, stelt het CBR.

Overtuiging en passie

Gerlach Cerfontaine, voorzitter Raad van Toezicht, is verheugd over de aanstelling van deze nieuwe algemeen directeur van het CBR. “Petra Delsing is een bestuurder met overtuiging en passie, met een brede ervaring in de publieke dienstverlening. We hebben het volste vertrouwen dat zij de verdere ontwikkeling van het CBR voortvarend zal oppakken.”

Delsing was in de jaren negentig Clusterleider Mobiliteitsbeïnvloeding bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Later was ze directeur Infrastructuur en Bereikbaarheid bij Rijkswaterstaat. Daar was ze onder meer inhoudelijk eindverantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van spitsstroken en verantwoordelijk voor ICT boven snelwegen en in verkeerscentrales.

Petra Delsing volgt Susi Zijderveld op, die sinds 1 februari een positie bekleedt in de raad van bestuur van NS.

Lees ook: Afscheidsinterview CBR-directeur: ‘Ouders, denk na als je een rijschool kiest’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Lars Verpalen

3 reacties op “Petra Delsing benoemd tot nieuwe algemeen directeur CBR”

Willy Davina|14.03.16|10:18

Ik wens haar veel succes in haar nieuwe baan

Marcel Voor Nl|17.03.16|07:48

Gm redactie waarom is mijn reactie van gister verwijdert ,doet u ook al aan pers sencuur,we leven in een democraties land hoor.Blijkbaar wilt u alleen mooie woorden op papier hebben,zegt wel iets over hoe verkeerspro hun belangen behartigt.

Lars Verpalen|17.03.16|11:07

Dag Marcel,

We accepteren beledigende woorden richting personen aan de hand van scheldwoorden niet.

Vriendelijke groeten,

Redactie VerkeersPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.