CBR, kluisje, telefoon

Waardeloze fraudepoging bij theorie: smartphone op borst

Op het theorie-examencentrum van het CBR in Breda probeerde deze week een man fraude te plegen met een telefoon op zijn borst. Een 30-jarige Amsterdammer had de smartphone vermoedelijk opgeplakt om de vragen te filmen en met hulp van een handlanger de goede antwoorden te krijgen. Met behulp van de sweeper werd de man echter gemakkelijk ontdekt en kon de CBR hem overleveren aan de politie.

Het CBR hanteert een streng beleid op fraudeurs en heeft zeer moderne middelen om streaming via telefoons en andere opnamemateriaal te achterhalen. Fraudeurs worden daarnaast altijd overgeleverd aan de politie en ontvangen een proces-verbaal. De fraudeur ontvangt vaak een fikse geldstraf en/of een taakstraf.

Fraudeurs

Al bij het binnenlopen van de Bredase examenzaal gedroeg de man zich wat verdacht, en na het gebruik van het detectiesysteem bleek de man inderdaad de verboden apparatuur op zijn lichaam te dragen. Er was zelfs een verdikking te zien onder de kleding van de man, dus geheel als een verrassing kwam de fraudepoging niet voor de lokale medewerkers.

De man zit ondertussen nog vast in een politiecel in Breda. De politie is de zaak aan het onderzoeken. Volgens het fraudeprotocol van het CBR kan de man de komende drie maanden in ieder geval geen examen doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.