schade, auto, botsing

Autoritje zonder rijinstructeur kort voor rijexamen levert kettingbotsing op

schade, auto, botsing

Een rijschoolleerling uit Veghel heeft dinsdagavond een kettingbotsing veroorzaakt toen hij drie dagen voor zijn rijexamen zonder rijinstructeur nog een rondje ging oefenen. Dat laat de politie in Oss weten. De 32-jarige man knalde bij de verkeerslichten achterop een personenauto, welke daarop doorschoot tegen de volgende personenauto. 

Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen. De lokale politie stak waarschijnlijk mede daardoor een beetje de draak met de domme veroorzaker. “De bestuurder mag na het oefenen van de ‘rijles’ nu het invullen van het schadeformulier gaan ‘oefenen'”, stelden zij op Facebook.

Zelfstandig oefenritje

De rijschoolleerling moet komende vrijdag afrijden bij het CBR en wilde nog even oefenen, klaarblijkelijk liever zonder rijinstructeur. Hij leende de auto van een vriend en ging daarmee een rondje rijden op de openbare weg. Dat kwam hem vervolgens duur te staan. Het ongeluk vond plaats op de Graafsebaan om 18.30 uur in de avond, dus bij daglicht.

De bestuurder is na deze ‘les’ aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man ook nog een geldboete open had staan. Het is onduidelijk of het praktijkexamen van de man nog doorgaat komende vrijdag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “Autoritje zonder rijinstructeur kort voor rijexamen levert kettingbotsing op”

Willy Davina|30.03.16|23:11

Dat hoor je zovaak, maar die sukkels zijn niet verzekerd en rijden zonder geldig rijbewijs Dit wordt erg duur voor de illegale rijder(s)

Peter Hanemaaijer|31.03.16|12:09

Ik heb het een aantal jaar geleden ook gezien bij een collega rijschool. Een kandidaat veroorzaakte een paar dagen voor zijn rijexamen een ernstig ongeluk met zijn eigen auto. Hij deed daarna gewoon examen en slaagde. Ik weet niet of dat nu nog kan. Ik hoop het eigenlijk niet maar vrees van wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.