Leerlingen beoordelen rijexaminator gemiddeld met een 7

Kandidaten voor het autorijexamen beoordelen de examinator gemiddeld met een ruime 7. Ook de tevredenheid over de examencentra was met een 7 ruim voldoende. Dat blijkt uit de resultaten van de permanente klantenquete die het CBR houdt onder rijbewijskandidaten voor het rijexamen.

Van alle ondervraagde kandidaten nam zo’n 30 procent deel aan het onderzoek. Het onderzoek startte al in maart 2014. Het is niet duidelijk hoeveel procent van de deelnemende leerlingen is geslaagd of gezakt voor hun examen.

Ruim voldoende

De respondenten gaven de examinatoren een gemiddeld rapportcijfer van ruim een 7. De informatieve waarde van de CBR-website werd beloond met een 6,9. Verder blijkt het locatiebeleid van het CBR effect te resulteren. De tevredenheid over de locatie bij de verbouwde en nieuwe examencentra steeg namelijk van een 6 naar een 7.

Het CBR is bezig met het grootschalig vernieuwen van de examencentra. Vorig jaar werd de vernieuwing van de theoriecentra afgerond, de komende jaren worden nog enkele praktijkexamencentra vernieuwd of wordt verhuisd naar een meer geschikte locatie.

Betrekken

Onder het motto ‘Samen werken aan een geslaagd resultaat’ wil het CBR zijn klanten meer betrekken bij zijn producten en dienstverlening. Zo laten examinatoren een geslaagde kandidaat op hun tablet tekenen voor de positieve uitslag bij praktijkexamens die tot een rijbewijs leiden. Pas daarna kan de uitslag worden verzonden naar het centrale rijbewijsregister.

Verder is in 2015 een doelgroeponderzoek gehouden over de gewenste inhoud van de voorlichtingsfilm over het motorexamen. Deze film krijgt zijn beslag in de eerste helft van 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.