‘Hoe kan beunhaas Altijd Geslaagd nog actief zijn in branche?’

“Hoe is het mogelijk dat rijschool ‘Altijd Geslaagd’ nog steeds actief is terwijl deze beunhaas al jaren alle schijn van fraude tegen zich heeft?” Het is een van de vragen die Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft gesteld naar aanleiding van de berichtgeving van VerkeersPro over de mogelijke handel in praktijkroutes van het CBR.

VerkeersPro meldde eerder dat theoriecursus-aanbieder Altijd Geslaagd – de eerste bedenker van theorietrucjes – is gestart met rijschool Altijd Geslaagd en rijlessen biedt met ‘100% examenroutes en dus 100% slagingskans’. Daarnaast is er een bedrijfje dat video’s van ‘officiële’ examenroutes van het praktijkexamen te koop aanbiedt.

Kamervragen

Die praktijken kunnen niet door de beugel, zo vindt de SP. Daarom vraagt Kamerlid Smaling, die een tijd geleden al een concreet plan opstelde voor verbeteringen in de rijschoolbranche, aan de minister wat het van deze ontwikkelingen in de branche vindt. Daarnaast stipt hij de wildgroei van dubieuze partijen in de branche aan. “Deelt u de mening dat de regels om actief te zijn in de branche moeten worden aangescherpt?

Alle Kamervragen van het lid Smaling (SP) aan de minister van I&M over handel in praktijkroutes CBR:

  1. Wat is uw reactie op het bericht dat na trucjes bij theorie er nu ook een handel in praktijkroutes van het CBR blijkt te zijn? 1)
  1. Wat vindt u ervan dat het bedrijf driversonly.nl voor het bedrag van €4,99 examenroutes aanbiedt?
  1. Hoe is het mogelijk dat rijschool “Altijd Geslaagd” nog steeds actief is terwijl deze beunhaas al jaren alle schijn van fraude tegen zich heeft?
  1. Deelt u de mening dat gezien de wildgroei van dubieuze partijen binnen de rijschoolbranche de eisen om actief te zijn in deze branche moeten worden aangescherpt? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke stappen gaat u ondernemen?

1)      VerkeersPro “Na trucjes bij theorie nu ook handel in praktijkroutes CBR” (28-4-2016)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

5 reacties op “‘Hoe kan beunhaas Altijd Geslaagd nog actief zijn in branche?’”

Rij School|29.04.16|10:28

Wat staat er nu eigenlijk? Er staat: 100% slagingskans en wat is daar fout aan? Iedereen die een staatslot koopt heeft 100% kans om de jackpot te winnen ;-)
Niet alleen op deze maar op nog veel meer websites van rijscholen word er “geadverteerd” met 100% slagingskans! En omdat veel jeugd maar naar 2 dingen kijkt prijs en prijs zijn die een makkelijke prooi!
Weer een mooi actiepunt voor de branchevereniging met de B…. “Het gebruik van 100% slagingskans op websites moet verboden worden” :-)

Anjo Joostens|29.04.16|11:15

‘Hoe kan beunhaas Altijd Geslaagd nog actief zijn in branche?’
Dat is niet zo moeilijk lijkt mij. We kennen brancheorganisaties, exameninstituten en een ministerie. Daarnaast hebben we te maken met een vrije markt, onderwijsvrijheid, het toepassen van eigen inzichten en vrij ondernemen. Als men geen verbanden kan leggen met de noodzaak van een onafhankelijke kennisinstituut zullen verbeteringen binnen de rijschoolbranche geen fundament hebben.

Anjo Joostens|29.04.16|11:16

Een onafhankelijke kennisinstituut, die in de basis- en voorgezet onderwijs al jarenlang vrij normaal is, zorgt voor een grondslag- en hoe het onderwijs moet zijn. De rijschoolbranche heeft hierin een achterstand. Als men de bron van de problemen niet kent of herkent komen er geen duurzame oplossingen.

Anjo Joostens|29.04.16|11:17

Zorgen maken moeten we zeker, daarbij gaat het er niet om over de meningen die rijinstructeurs zelf hebben over examenroutes, maar de misleiding richting de consument en de beeldvorming die daaruit voortvloeit. Dit leidt tot ongemerkte kwaliteitsverslechtering voor de branche, alsmede de verkeersveiligheid. Om die reden zullen wij als kennisinstituut onze ambities voor de komende tijd gebruiken en de rijschoolbranche vanaf en vanuit de bron verbeteren.

Gertjan Boer|29.04.16|20:07

Volgens mij niet zo moeilijk waarom hij nog actief is. De man kan goed toneelspelen en dus geen problemen bij de praktijk bijscholing. Teken dat de sanctie op de bijscholing weer nergens op slaat.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.