Video: ‘Zo gaat het bij het praktijkexamen motor van het CBR’

In een nieuwe voorlichtingsvideo van het CBR wordt inzichtelijk gemaakt hoe de twee praktijkexamens voor het motorrijbewijs verlopen. In de video neemt een geslaagde kandidaat enkele onderdelen van de examens voertuigbeheersing en verkeersdeelneming door. Op deze manier wil het CBR kandidaten kennis laten maken met het verloop van de examens zodat zij zich goed voor kunnen bereiden. 

Voor het maken van de video is aan geslaagde kandidaten gevraagd welke inhoud zij zouden willen zien in de video. Op grond van hun aanbevelingen komen bij de voertuigbeheersing de langzame slalom, de noodstop en het achtje in beeld. Bij de verkeersdeelneming zijn onder meer de snelweg inclusief het uitvoegen te zien en de positie op de weg.

Bekijk de video:

Andere video’s van CBR-examens:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.