Zestig uur taakstraf voor look-a-like bij theorie-examen CBR

De man die eind vorig jaar in Eindhoven onder een andere identiteit theorie-examen wilde afleggen bij het CBR, is veroordeeld tot zestig uur taakstraf. Dat heeft de rechtbank van Den Bosch bepaald. De look-a-like werd door een CBR-medewerker op heterdaad betrapt toen hij examen wilde doen op 11 december op het theorie-examencentrum in Oost-Brabant.

De strafmaat is een waarschuwing voor iedereen die probeert op illegale wijze zijn theorie-examen te halen. Identiteitsfraude heeft weinig tot geen kans van slagen. De medewerkers zijn speciaal getraind op het gebied van documentherkenning en look-a-likes. Dit is een doc 1 training die bijvoorbeeld de marechaussee ook krijgt. Het CBR past een zero tolerance beleid toe op het gebied van fraude.

Fraude met look-a-likes

In Eindhoven constateerde een CBR-medewerker de look-a-like tijdens de identiteitscontrole voorafgaand aan het theorie-examen. De man identificeerde zich met het paspoort van een ander. De medewerker schakelde direct de politie in welke snel ter plaatse was en de verdachte mee nam naar het bureau. Het CBR heeft als altijd aangifte gedaan.

De invoering van het nieuwe theorie-examen moet het aantal fraudegevallen drastisch naar beneden brengen. Het aantal gevallen van voorzegfraude lijkt op basis van het aantal betrapten ook te dalen: slechts twaalf werden er in 2015 gepakt met een oortje of cameraatje.

Jongeren lijken het steeds vaker te proberen met een look-a-like. Vorig jaar kwam dat al vijftien keer voor. Twee jaar geleden was dat slechts vier keer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zestig uur taakstraf voor look-a-like bij theorie-examen CBR | RijschoolPro

Zestig uur taakstraf voor look-a-like bij theorie-examen CBR

De man die eind vorig jaar in Eindhoven onder een andere identiteit theorie-examen wilde afleggen bij het CBR, is veroordeeld tot zestig uur taakstraf. Dat heeft de rechtbank van Den Bosch bepaald. De look-a-like werd door een CBR-medewerker op heterdaad betrapt toen hij examen wilde doen op 11 december op het theorie-examencentrum in Oost-Brabant.

De strafmaat is een waarschuwing voor iedereen die probeert op illegale wijze zijn theorie-examen te halen. Identiteitsfraude heeft weinig tot geen kans van slagen. De medewerkers zijn speciaal getraind op het gebied van documentherkenning en look-a-likes. Dit is een doc 1 training die bijvoorbeeld de marechaussee ook krijgt. Het CBR past een zero tolerance beleid toe op het gebied van fraude.

Fraude met look-a-likes

In Eindhoven constateerde een CBR-medewerker de look-a-like tijdens de identiteitscontrole voorafgaand aan het theorie-examen. De man identificeerde zich met het paspoort van een ander. De medewerker schakelde direct de politie in welke snel ter plaatse was en de verdachte mee nam naar het bureau. Het CBR heeft als altijd aangifte gedaan.

De invoering van het nieuwe theorie-examen moet het aantal fraudegevallen drastisch naar beneden brengen. Het aantal gevallen van voorzegfraude lijkt op basis van het aantal betrapten ook te dalen: slechts twaalf werden er in 2015 gepakt met een oortje of cameraatje.

Jongeren lijken het steeds vaker te proberen met een look-a-like. Vorig jaar kwam dat al vijftien keer voor. Twee jaar geleden was dat slechts vier keer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.