Extra grote parkeerplaatsen speciaal voor vrouwen in China

Weibo

Mannen en vrouwen worden gelijk beoordeeld op het gebied van rijvaardigheid, maar in China zijn ze schijnbaar niet onder de indruk van de bijzondere verrichtingen van vrouwen. In een Chinese parkeergarage zijn speciale parkeervakken gemaakt voor vrouwen. Deze zijn anderhalf keer zo groot als de andere parkeerplekken; zes meter lang en drie meter breed. Volgens de eigenaar van de parkeergarage zijn de vakken speciaal voor vrouwen die moeite hebben met inparkeren.

Dat schrijft Shanghalist. Er is direct discussie ontstaan of de speciale vakken nu seksistisch zijn of juist een handige tegemoetkoming.

Seksistisch

Momenteel zijn van de in totaal 380 plekken slechts 8 plekken ingericht zoals op de foto, speciaal voor vrouwelijke weggebruikers. Maar de manager van de parkeergarage meldt dat dit aantal uitgebreid zal worden wanneer het een succes blijkt.

Er kwam gelijk een hele discussie op gang naar aanleiding van de speciale parkeervakken. De een vindt het pure discriminatie, de ander vindt het een geweldig idee. “Er staat nergens dat je het moét gebruiken, ze bieden het gewoon aan voor degenen die moeite hebben met inparkeren. Wat is daar discriminerend aan?”

Afbeelding: Weibo.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra grote parkeerplaatsen speciaal voor vrouwen in China | RijschoolPro

Extra grote parkeerplaatsen speciaal voor vrouwen in China

Weibo

Mannen en vrouwen worden gelijk beoordeeld op het gebied van rijvaardigheid, maar in China zijn ze schijnbaar niet onder de indruk van de bijzondere verrichtingen van vrouwen. In een Chinese parkeergarage zijn speciale parkeervakken gemaakt voor vrouwen. Deze zijn anderhalf keer zo groot als de andere parkeerplekken; zes meter lang en drie meter breed. Volgens de eigenaar van de parkeergarage zijn de vakken speciaal voor vrouwen die moeite hebben met inparkeren.

Dat schrijft Shanghalist. Er is direct discussie ontstaan of de speciale vakken nu seksistisch zijn of juist een handige tegemoetkoming.

Seksistisch

Momenteel zijn van de in totaal 380 plekken slechts 8 plekken ingericht zoals op de foto, speciaal voor vrouwelijke weggebruikers. Maar de manager van de parkeergarage meldt dat dit aantal uitgebreid zal worden wanneer het een succes blijkt.

Er kwam gelijk een hele discussie op gang naar aanleiding van de speciale parkeervakken. De een vindt het pure discriminatie, de ander vindt het een geweldig idee. “Er staat nergens dat je het moét gebruiken, ze bieden het gewoon aan voor degenen die moeite hebben met inparkeren. Wat is daar discriminerend aan?”

Afbeelding: Weibo.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.