Rijinstructeur komt om tijdens motorrijles op circuit TT Assen

Tijdens een motorrijles op het TT Circuit in Assen is een rijinstructeur uit Bergen om het leven gekomen. De 46-jarige instructeur was werkzaam bij Race Academy. De man ging onderuit toen hij een bocht wilde voordoen aan zijn leerlingen, en kwam zodanig verkeerd terecht dat zijn leven niet meer te redden was.

Dat melden RTV Noord-Holland en RTV Drenthe. Volgens een woordvoerder van het TT Circuit reed de instructeur niet te hard en is de baan in goede conditie. “Het is een incident, geen dagelijkse kost.”

Bocht

Het ongeval werd veroorzaakt door een menselijke fout. De 46-jarige Bergenaar, die 15 jaar instructie-ervaring had, stuurde een bocht in toen zijn voorwiel weggleed. Daarna kwam hij terecht op zijn hoofd en nek. Zwaargewond werd hij naar het ziekenhuis gebracht, maar hij overleed onderweg in de ambulance al.

De politie is een onderzoek gestart, maar gaat dus ook uit van een menselijke fout. De rijvaardigheidstraining die de rijinstructeur aan het geven was, duurt normaal in drie dagen. In overleg met de leerlingen is besloten om deze gewoon door te laten gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.