Samenvoegen van de baan; CBR-centrum blijft in Roosendaal

De CBR-examencentra van Roosendaal en Bergen op Zoom worden niet samengevoegd. Het CBR had de voorkeur uitgesproken voor een nieuwe examenlocatie tussen beide plaatsen in, maar heeft geen geschikte plek gevonden. Daarom wordt nu gezocht naar een nieuw pand in Roosendaal, en blijft die in Bergen op Zoom op zijn plaats.

Het huidige centrum op De Stok moet per 1 oktober worden verlaten door het CBR. Dit pand wordt momenteel gehuurd van fitnessketen Basic Fit, maar zij willen hier weer een sportaangelegenheid van maken. Daarom moest het CBR plots snel handelen om niet in de knoop te komen met veel examens.

Snel handelen

En dat heeft het CBR vooralsnog prima opgepakt. Er werden 4 scenario’s uitgestippeld en er werd overlegd met rijschoolhouders. Zo werd de optie om alle activiteiten van Roosendaal naar Bergen op Zoom te verhuizen, van tafel geveegd. Ook andersom, alle activiteiten naar Roosendaal halen, bleek toen geen optie meer.

Nu gaat er dus een nieuwe locatie in Roosendaal komen. Volgens Stef Peek, die centraal stond in een actiecomité voor het behoud van het CBR-centrum in Roosendaal, zijn er meerdere locaties die al hebben aangegeven het CBR graag in hun pand te hebben. Het CBR gaat hier nu de meest geschikte locatie uit zoeken. “En de situatie in Bergen op Zoom blijft precies zoals die is”, vertelt CBR-woordvoerder Irene Heldens.

Oorspronkelijk hadden de rijscholen uit de kring Roosendaal een actieavond gepland om te praten over een mogelijke verhuizing van het examencentrum, maar die is nu van de baan, laat initiatiefnemer Stef Peek weten. “Wij zijn zeer content met deze ontwikkeling en denken nu met het CBR mee over mogelijke nieuwe locaties.”

Lees ook: Rijscholen verenigd in actie voor behoud CBR-examencentrum

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.