Norm theorie-examen tractor één vraag omhoog geschroefd

De slaagnorm bij het theorie-examen voor het T-rijbewijs wordt met één goed beantwoorde vraag verhoogd. Waar kandidaten nu nog 37 van de 50 vragen goed moeten hebben om door te mogen naar het praktijkexamen voor de tractor, moet men vanaf 1 september 2016 een vraag meer goed hebben om het certificaat te bemachtigen.

Dat heeft het CBR bekendgemaakt. Vanaf dan moet men dus 38 vragen goed beantwoorden. Dat verschilt twee procent; in plaats van 74 procent moet een kandidaat nu 76 procent van de vragen goed hebben.

Tractorrijbewijs

De slaagnorm wordt door het CBR ook wel cesuur genoemd. Deze wordt voor het tractorrijbewijs geleidelijk opgevoerd naar 80 procent, zo laten zij weten. “Voor examens met dit type vraag – meerkeuze met 3 antwoordmogelijkheden – is een cesuur van 80 procent gebruikelijk. We zullen bij de geleidelijke verhoging de slagingspercentages nauwlettend monitoren.”

Op 1 juli 2015 werd het T-rijbewijs ingevoerd en werd tegelijk gestart met het theorie-examen voor het T-rijbewijs. Om kandidaten en opleiders te laten wennen aan het nieuwe examen begon het CBR met een relatief lage slaagnorm. In 2015 deden 1270 kandidaten het theorie-examen voor het T-rijbewijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Norm theorie-examen tractor één vraag omhoog geschroefd | RijschoolPro

Norm theorie-examen tractor één vraag omhoog geschroefd

De slaagnorm bij het theorie-examen voor het T-rijbewijs wordt met één goed beantwoorde vraag verhoogd. Waar kandidaten nu nog 37 van de 50 vragen goed moeten hebben om door te mogen naar het praktijkexamen voor de tractor, moet men vanaf 1 september 2016 een vraag meer goed hebben om het certificaat te bemachtigen.

Dat heeft het CBR bekendgemaakt. Vanaf dan moet men dus 38 vragen goed beantwoorden. Dat verschilt twee procent; in plaats van 74 procent moet een kandidaat nu 76 procent van de vragen goed hebben.

Tractorrijbewijs

De slaagnorm wordt door het CBR ook wel cesuur genoemd. Deze wordt voor het tractorrijbewijs geleidelijk opgevoerd naar 80 procent, zo laten zij weten. “Voor examens met dit type vraag – meerkeuze met 3 antwoordmogelijkheden – is een cesuur van 80 procent gebruikelijk. We zullen bij de geleidelijke verhoging de slagingspercentages nauwlettend monitoren.”

Op 1 juli 2015 werd het T-rijbewijs ingevoerd en werd tegelijk gestart met het theorie-examen voor het T-rijbewijs. Om kandidaten en opleiders te laten wennen aan het nieuwe examen begon het CBR met een relatief lage slaagnorm. In 2015 deden 1270 kandidaten het theorie-examen voor het T-rijbewijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.