Begeleid Rijden, beginnend bestuurder, jongeren

Ouders geven 15-jarige puber rijles op de snelweg

Als ouders rijles geven aan je 15-jarige zoon is al een absurd slecht idee. Maar als je hem dan ook nog eens de snelweg op laat rijden, kan het alleen maar heel fout aflopen. Dat wist de politie gelukkig te voorkomen door de puber op tijd van de weg af te halen.

De 15-jarige maakte op de A10 zijn eerste meters achter het stuur. De verklaring was dat de jongeman rijles kreeg van zijn vader en moeder. De vader zou tegenover de verkeerspolitie zelfs gezegd hebben dat hij hiervoor toestemming had van de lokale politie.

Rijlessen verspild

De boete bedroeg uiteindelijk 360 euro, wat neerkomt op een verspilling van zo’n 9 rijlessen. En de jongen werd uiteraard naar de achterbank verwezen. Hij zal nog even moeten wachten tot hij de leeftijd van 16,5 heeft bereikt en vervolgens bij een échte rijschool lessen moeten gaan nemen. Maar het eerste deel van zijn opleiding is aan deze misser al opgegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “Ouders geven 15-jarige puber rijles op de snelweg”

Wilko Lenoir|06.06.16|13:17

Niet dat het echt ter zake doet bij dit artikel, maar waarom wordt de jongeman naar de achterbank verwezen.
Blijft toch erg hardnekkig dat gevoel dat kinderen op de achterbank thuishoren.

Anton van Hoogstraaten|01.07.16|12:06

Zijn moeder wss er ook bij en die wilde heel graag voorin zitten om pa goed uit te kunnen kafferen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.