anwb, vlag, media

Veilig rijdende bestuurders krijgen korting op autoverzekering

De ANWB heeft een nieuwe autoverzekering ontwikkeld waarbij automobilisten flinke korting krijgen wanneer zij aantoonbaar veilig rijden. Op basis van de snelheid waarmee wordt gereden, de wijze van optrekken, de manier waarop bochten worden genomen en het remgedrag wordt een rijscore opgetekend, die bepaalt hoeveel korting je krijgt op de premie.

De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is uniek in Nederland. In verzekeringsland is de verwachting dat dit de markt flink gaat opschudden en dat andere verzekeraars snel met soortgelijke constructies zullen komen.

Veilig rijden

Verzekerden die de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afsluiten, ontvangen een stick die zij in de auto stoppen. Deze stick meet de rijstijl van de automobilist op vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Op basis van de gegevens over de rijstijl wordt een rijscore berekend. Deze rijscore wordt vertaald in een korting op de basispremie van de verzekering en kan oplopen tot 30 procent.

Hoe beter de rijscore, hoe minder schades de verzekerden rijden. En dat wordt beloond met een hogere korting op de basispremie. Op het moment dat verzekerden een onveilige rijstijl laten zien, krijgen zij adviezen en tips om hun rijstijl te verbeteren. De verzekerde krijgt via de Veilige Rijders app ook een actueel overzicht van de berekende rijscores.

Verkeersveiligheid

ANWB-directeur Frits van Bruggen is trots op de nieuwe verzekering. “Aan de ene kant stimuleert de ANWB op deze manier de automobilisten om veiliger te gaan rijden en aan de andere kant wordt de schadelast minder. Een win-winsituatie die de verkeersveiligheid in Nederland kan verbeteren.”

De ervaring uit Engeland leert dat mensen die meedoen aan de Veilig Rijden Autoverzekering voor minder schades en ongevallen zorgen. Op basis hiervan vindt de ANWB het verantwoord om deze deelnemers een korting op hun premie te verlenen tot maximaal 30 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.