tractorrijbewijs

Trekkercertificaat tot 30 juni om te ruilen voor T-rijbewijs

Bezitters van het trekkercertificaat moeten dit document vóór 1 juli om laten zetten naar een T-rijbewijs. Tot die datum geldt de overgangstermijn van een jaar. Wie niet voor 1 juli het document omruilt, moet alsnog opnieuw een theorie- en praktijkexamen voor de tractor-categorie afleggen.

Op 1 juli 2015 is de categorie T op het rijbewijs ingevoerd. Deze categorie geldt voor het rijden op de openbare weg met land- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS).

Omzetten

De omzetting geldt voor iedereen die 16 jaar of ouder is en in het bezit van een trekkercertificaat. Het is dus erg van belang om dit vóór 1 juli 2016 te doen, anders moet je alsnog opnieuw het theorie- en praktijkexamen bij het CBR afleggen. De omzetting kan geregeld worden via het RDW.

De omzetting geldt dus niet voor iedereen die al in het bezit was van een B-rijbewijs op 1 juli 2015. Bij hen wordt de categorie T automatisch op het rijbewijs bijgeschreven wanneer deze de volgende keer wordt vernieuwd. Iedereen die na deze datum het rijbewijs nog moest halen, moet voor een T-rijbewijs een apart examen afleggen.

Lees ook: De meest gestelde vragen over het T-rijbewijs

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.